Μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, λόγω της πανδημίας, ένας ιστορικός θεσμός μπόρεσε να πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά στην εκπνοή του κλεισίματος των σχολείων. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε τον φέτος τον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης τη φετινή σχολική χρονιά ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, εντός του σχολικού ωραρίου (12.00-14.00), με την ευθύνη των διευθυντών των σχολικών μονάδων και των καθηγητών Μαθηματικών, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορωνοϊό-COVID 19.

Τέλος, με ανακοίνωσή της, η ΕΜΕ προγραμματίζει επαναληπτικό διαγωνισμό όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν για όσα σχολεία αλλά και για όσους μαθητές μεμονωμένα δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν την Παρασκευή, λόγω καραντίνας που σχετίζεται με την πανδημία.

Δείτε εδώ τα θέματα και τις λύσεις στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές

Διαβάστε ακόμα:

Αιτήσεις εγγραφής σε ανοικτό μητρώο του ΙΕΠ: Πράξη «Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας»

Εγκύκλιος για την εισαγωγή στην Γ/θμια Εκπ/ση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδ. έτος 2021-22

Ξεκίνησε η υποβολή Αίτησης–Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2021

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook