Πέρασε μία εβδομάδα που σχεδόν όλα  τα σχολεία είναι κλειστά και οι περισσότεροι  μαθητές είναι ασφαλείς στο σπίτι τους. Τα μοναδικά σχολεία που είναι ανοιχτά είναι της Ειδικής Αγωγής.

Το περίεργο είναι πως η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα επιπλέον μέτρο για τα ΣΜΕΑΕ τα οποία υπολειτουργούν με τα περισσότερα να μην έχουν επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού καθώς έχουν πάρει άδειες ειδικού σκοπού.

Ακόμα παρατηρούμε πως 1 στα 8 ειδικά σχολεία είτε είχε κλείσει λόγω κρούσματος covid19 και έχει ανοίξει τώρα είτε είναι κλειστό τώρα.

Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή όπου η πανδημία είναι στο αποκορύφωμά της, τα νοσοκομεία στην Κεντρική Μακεδονία είναι σχεδόν γεμάτα, στη Λάρισα το ίδιο και η Αττική αυτήν την στιγμή έχει φτάσει στο 80% πληρότητα.

Παρατηρούμε ότι πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό παρόλο που εφαρμόζουν όλα τα μέτρα έχουν κολλήσει και οι ίδιοι κορονοϊό και τα ειδικά σχολεία είναι ανοιχτά με τα παιδιά  να είναι όλα στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Τι πρέπει να γίνει; Να θρηνήσουμε κάποιο μαθητή  για να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να κλείσουν τα ειδικά σχολεία έστω και για 1 εβδομάδα μέχρι να περάσει το “peak” της πανδημίας στην χώρα μας;

Το να κλείσουν για 1 εβδομάδα τα Ειδικά Σχολεία και να ανοίξουν με επιπλέον μέτρα και προσωπικό νομίζω είναι αυτονόητο  και επιβεβλημένο για την δημόσια υγεία όλων μας.

Καλύτερα να κλείσουν Τώρα πριν είναι πολύ αργά.

 Σεραφείμ (Μάκης) Λάππας
Σχολικός Νοσηλευτής – ΠΕ25

Διαβάστε ακόμα:

Επικαιροποίηση αιτήσεων – νέες αιτήσεις ένταξης/εγγραφής στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ.

Ιδιωτικά σχολεία ΠΕ & ΔΕ: Οδηγίες για τον ορισμό Διευθυντών, Προϊσταμένων και Υποδιευθυντών

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ του Υπ. Παιδείας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Εγκύκλιος για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς/μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook