Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, η σύγχρονη τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της χώρας.

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ , και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Το Πρόγραμμα

Οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών διαμορφώνουν το εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της σύγχρονης εξ Αποστάσεως διδασκαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τις υπουργικές αποφάσεις που το καθορίζουν και το αποστέλλουν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τηλεκπαίδευση σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Υπενθυμίζουμε ότι εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων (data).

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της «Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης», ξεκίνησαν   να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Δείτε το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης μέχρι την Παρασκευή 19/11 εδώ

Για να δείτε αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΑΙΘ: 12 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: 4 δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα του eTwinning για εκπαιδευτικούς και γονείς

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook