Στα μπλε “ντύθηκε” ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 από τις 18:00 έως τις 22:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Μπλε είναι το χρώμα της εκστρατείας κι ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε όλο τον κόσμο. Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο των δράσεών της και σε μία προσπάθεια αφύπνισης του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με μπλε χρώμα, συμβολίζει την ενότητα της Κοινότητας απέναντι στον Σακχαρώδη Διαβήτη και την αντιμετώπισή του και σηματοδοτεί τη συστράτευση και προσπάθεια όλων στο σκοπό αυτό. Η έγκαιρη διάγνωσή του και ο καλός μεταβολικός έλεγχος, εγγυώνται μία πολύ καλή ποιότητα ζωής στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, κ. Δ. Σκούτας.

“Με πρωτοβουλία της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ολοκληρώνεται με την φωταγώγηση του Λευκού Πύργου,  του συμβόλου της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας. Μία πόλη που πλήττεται από τον κορωνοϊό και ελπίζουμε όλες οι ενέργειες που πραγματοποιούνται από τους φορείς και τις επιστημονικές εταιρείες να φέρουν αποτέλεσμα”, δήλωσε ο κ. Δαραμήλας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σ.Δ. (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ)

“Την 14η Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, που φέτος είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές. Η συγκεκριμένη μέρα στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, την πρόληψη, τις επιπλοκές και την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.”, δήλωσε η κα Α. Γκλαβοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η Διαβητολογική Εταρεία Βόρειας Ελλάδας διοργάνωσε, επίσης, την Ηλεκτρονική Ημερίδα με θέμα «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης την εποχή του COVID– 19″.

Σκοπός της Ηλεκτρονικής διαδραστικής Ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη, ειδικά τις μέρες της πανδημίας, να δοθούν οδηγίες πρόληψης για τη νόσηση από τον Covid-19 και η ενημέρωση για τις μεθόδους πρόληψης και αντιμπετώπισής του.

Τιμώμενα πρόσωπα, το νοσηλευτικό προσωπικό, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που αγωνίζονται για τη διαχείριση του διαβήτη και την αντιμετώπιση του Covid-19.

Δείτε τα βίντεο της Ημερίδας https://www.livemedia.gr/devecovid και στο κανάλι της Δ.Ε.Β.Ε. webtv.ngda.gr/devecovid

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.

Διαβάστε ακόμα:

Σε ισχύ από την Παρασκευή 13/11 τα επικαιροποιημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η ΚΥΑ με όλα τα νέα μέτρα για τον covid 19 που θα ισχύουν έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook