Ένα ξεκίνημα που μπορεί να αλλάξει το μέλλον για εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο 

Στις 14 Νοεμβρίου 2020, το English Classroom θα λανσάρει μια Βιώσιμη πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης για καθηγητές Αγγλικών. Η πλατφόρμα προσφέρει προγραμματισμένα μαθήματα που επιτρέπουν στους καθηγητές να παρέχουν μια ποιοτική εκπαίδευση στα Αγγλικά, με βάση ζητήματα Αειφορίας και Βιωσιμότητας. Το κίνητρο πίσω από την ιδέα είναι να προσφέρουμε ευκαιρίες σε παιδιά που διαφορετικά δε θα τις λάβουν.

Η Σουηδική επιχείρηση The English Classroom παρέχει ψηφιακά εργαλεία διδασκαλίας σε καθηγητές Αγγλικών σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 270 εκπαιδευτικοί από 33 διαφορετικές χώρες συμμετέχουν επί του παρόντος σε πιλοτικές μελέτες. Σήμερα η επιχείρηση έχει πάνω από 1300 εκπαιδευτικούς στο δίκτυό της, που προσφέρουν πολύτιμα σχόλια και συμβουλές.

Το English Classroom έχει αναπτυχθεί με επίκεντρο τον/την εκπαιδευτικό. Ο καθηγητής ή το σχολείο/φροντιστήριο πληρώνει μια χαμηλή μηνιαία συνδρομή στην πλήρως ψηφιακή πλατφόρμα και λαμβάνει τα απαραίτητα εργαλεία για να διδάξει ποιοτική εκπαίδευση σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον στην τάξη, ή διαδικτυακά. Η χρήση της τεχνολογίας καταργεί την ανάγκη αγοράς ακριβών βιβλίων ή εκτυπώσιμων υλικών και τα μαθήματα ενημερώνονται συνεχώς. Το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το CEFR (Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για Γλώσσες) με έξι επίπεδα Αγγλικών από το A1 έως το C2, το καθένα από τα οποία περιλαμβάνει 100 μαθήματα. Όταν ένας μαθητής έχει ολοκληρώσει τα έξι επίπεδα Αγγλικών, θα έχει τις απαραίτητες Αγγλικές δεξιότητες για να ταξιδέψει, να συνδιαλλαγεί και να συμμετάσχει σε παγκόσμιες συζητήσεις. Οι μαθητές θα έχουν επίσης αναπτύξει δεξιότητες απαραίτητες για τη συλλογική συζήτηση, τη διεξαγωγή έρευνας, την ανάπτυξη προηγμένων επιχειρημάτων και την παρουσίαση αυτών δημοσίως.

Ο δάσκαλος έχει τον έλεγχο της προόδου των μαθητών και το English Classroom στοχεύει στην υποστήριξη του ρόλου του τοπικού δασκάλου. “Ένας λόγος για την υποστήριξη των τοπικών δασκάλων είναι να προσφέρουν θετικά πρότυπα στους μαθητές, τα οποία μπορούν να αναγνωρίσουν”, λέει η Jennifer Gardner, ιδιοκτήτρια του The English Classroom.

Η Jennifer Gardner είναι αισιόδοξη για το μέλλον. Βλέπει την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων που η ίδια έλαβε ως προνομιούχα μαθήτρια από ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, ως το δρόμο προς τα εμπρός. Πέρα από την Ειδική Άδεια Διδασκαλίας που αποκτήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Jennifer κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νομική, τις Σχέσεις των Φύλων και την Κοινωνία, εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έλαβε βραβείο «Εξαιρετικής διδασκαλίας» από το Υπουργείο Παιδείας, για την πρόοδο που σημείωσαν οι μαθητές της. «Χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις στη βιομηχανία EdTec (Education Technology) οι δυνατότητες έχουν αυξηθεί εκθετικά. «Τώρα μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προσόντα και την εμπειρία μου για τη δημιουργία εργαλείων που θα ωφελήσουν άτομα, τοπικές κοινότητες και ολόκληρες κοινωνίες που μπορεί να μην έχουν λάβει το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης όπως εγώ », λέει η Jennifer Gardner.

Το κέντρο όλων των μαθημάτων είναι οι φιλόδοξοι στόχοι της ατζέντας του 2030 για την αειφόρο ανάπτυξη του ΟΗΕ. Οι μαθητές λαμβάνουν όχι μόνο εκπαίδευση στα Αγγλικά αλλά και στη Βιωσιμότητα, με στόχο τη μείωση της φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων, την προώθηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και των καινοτόμων λύσεων για την κλιματική αλλαγή. Ένα από τα πολλά ερευνητικά έγγραφα σχετικά με το θέμα (H τοποθέτηση των παιδιών στο επίκεντρο των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης) που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2019, αναφέρει ότι η ποιοτική εκπαίδευση για όλους είναι μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την ευημερία, την υγεία και την ισότητα σε μία κοινωνία.

«Εργαζόμενη για να δώσει σε περισσότερους ανθρώπους πρόσβαση στην αγγλική γλώσσα και ταυτόχρονα να διαδώσει τους παγκόσμιους στόχους Βιωσιμότητας, η Jennifer συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Θαυμάζω τις φιλοδοξίες της Jennifer – είναι ταπεινές και ταυτόχρονα αρκετά υψηλές για να συμπεριλάβουν τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες των άλλων, για χάρη τους και για τη δική μας. ” – Helena Tinnert, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Kalmar / Öland, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών της Σουηδίας.

Συνοπτικά

Παρουσίαση της Jennifer Gardner και του The English Classroom: https://www.kickstarter.com/projects/1324490907/the-english-classroom?ref=thanks-share&fbclid=IwAR3TxctzUYj_lvlQEs41Wa-jggM9jB7si5yFxCVfuHJKc8QjgYehP0pkkag

Jennifer Gardner – προφίλ

·        Ιδρυτής του The English Classroom

·        Μεταπτυχιακό στη Νομική, την Κοινωνία και την Ισότητα των Φύλων – Πανεπιστήμιο Umeå

·        Πλήρως Πιστοποιημένη Καθηγήτρια, Ηνωμένο Βασίλειο

·        Μεταπτυχιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης (Δευτεροβάθμια Ιστορία / Εκπαίδευση MA) – University of Warwick

·        Βράβευση «Εξαιρετική διδασκαλία»

·        Πιστοποίηση διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας, Ηνωμένο Βασίλειο

·        Bachelor of Arts στη Σύγχρονη και Μεσαιωνική Ιστορία – Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ

·        Μεταπτυχιακό μάθημα στη διδασκαλία αγγλικών ως ξένη γλώσσα – TEFL

 

Πιλοτική μελέτη

·        270 εκπαιδευτικοί από τις ακόλουθες χώρες δοκιμάζουν το προϊόν: Πολωνία, Ινδονησία, Ινδία, Ρουμανία, Αφγανιστάν, Νιγηρία, Μολδαβία, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Βραζιλία, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Βουλγαρία, Ουρουγουάη, Μαρόκο, Ελλάδα, Μεξικό, ΗΠΑ, Κολομβία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Κατάρ, Βιετνάμ , Ιταλία, Λιθουανία, Καναδάς, Γαλλία, Νότια Αφρική, Πακιστάν, Πορτογαλία και Ομάν.

Η ομάδα του English Classroom:

·        Jennifer Gardner, ιδρυτής του The English Classroom.

·        Kenneth Lundin, μέντορας και προγραμματιστής επιχειρήσεων στο πρόγραμμα incubator στο Kalmar Science Park.

·        EdTec Studios στο Torsås, Σουηδία – Ηλεκτρονική μάθηση και παραγωγή ήχου

·        Επτά ασκούμενοι από διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια από τις ακόλουθες χώρες: Βραζιλία, Πακιστάν, Ελλάδα, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Πορτογαλία και Τουρκία.

Ιστοσελίδα: www.the-english-classroom.com

Διαβάστε ακόμα:

Σε ισχύ από την Παρασκευή 13/11 τα επικαιροποιημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: 4 δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα του eTwinning για εκπαιδευτικούς και γονείς

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook