του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις  και την εγκύκλιο Μεταθέσεων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2020-21

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το Υπουργείο Παιδείας «της καλύτερης Κυβέρνησης της Ευρώπης», ετοιμάζεται να προχωρήσει το Σάββατο 7 Νοέμβρη στις «ηλεκτρονικές εκλογές»-παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια! Την ίδια στιγμή τα κενά σε όλη την εκπαίδευση ξεπερνούν τα 4000, πάνω από 600 σχολεία ή τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων covid-19 ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουμε 709 κρούσματα σε ηλικίες μαθητών έως 17 ετών!

Τη στιγμή που η Πανδημία σαρώνει όλη τη χώρα, την ώρα που οι εκλογές των Υ.Σ. αναβάλλονται σε όλο το Δημόσιο Τομέα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καθώς και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (ΔΔΕ και ΠΔΕ) επιμένουν σε μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά –τουλάχιστον– χρονικά ενέργεια, άκρως αντιδημοκρατική, αυταρχική που αγγίζει τα όρια ενός ιδιότυπου πραξικοπήματος! Και ενώ σχεδόν σύσσωμες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και οι συνδυασμοί τους σε κεντρικό επίπεδο (ΚΥΣΔΕ) αλλά και σε τοπικό – περιφερειακό (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ) έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους με επίσημες δηλώσεις στις ΔΔΕ – ΠΔΕ καθώς και στο ΥΠΑΙΘ, η πολιτική ηγεσία αρνείται πεισματικά να δεχθεί τις αποσύρσεις και να ανακαλέσει τις προηγούμενες αποφάσεις ανακήρυξης των συνδυασμών!

Πρόκειται για μια ακραία αυταρχική ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο! Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κάνει κουρελόχαρτο ακόμα και τους ίδιους τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και το Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με ελεύθερη βούληση, υποχρεώνοντας όλους τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους να κατέλθουν στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία με το ζόρι! Παράλληλα, αρνείται το αίτημα για αναβολή των εκλογών και την παράταση των θητειών των αιρετών, μέχρι να υπάρξουν πρόσφορες υγειονομικά συνθήκες (ομόφωνη πρόταση τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών). Μάλιστα με νέα τροπολογία, 8 μέρες πριν τις “ηλεκτρονικές εκλογές” δίνει στον εαυτό της (!) πλήρη εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ορίζει διμελείς εφορευτικές επιτροπές, παρακάμπτοντας την άρνηση συμμετοχής των ΕΛΜΕ σε αυτές! Όταν οι νόμοι δεν συμφωνούν με τις επιθυμίες της Κυβέρνησης των “Αρίστων” της ΝΔ τόσο το χειρότερο για τους νόμους!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει απεργία-αποχή για όσους συναδέλφους/ισσες κληθούν να εκτελέσουν καθήκοντα μέλους Εφορευτικής Επιτροπής στις επικείμενες εκλογές της 7.11.2020 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΕ, τα ΑΠΥΣΔΕ και τα ΠΥΣΔΕ. Το ίδιο έπραξε και η ΑΔΕΔΥ η οποία καλεί το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών, να μην συμμετάσχουν στις επανασυγκροτούμενες Εφορευτικές Επιτροπές!

Μπροστά στον αυταρχισμό απαντάμε με ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές-παρωδίας, αδιαφάνειας και αποδόμησης της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης  της 7ης Νοεμβρίου! Δεν θα νομιμοποιήσουμε ούτε με την ψήφο μας, ούτε με την υποψηφιότητά μας τον αυταρχισμό! Για εμάς είναι ζήτημα Δημοκρατίας! Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αγνοήσουν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα που θα αφορά τις ”εκλογές” σταλεί στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από τη Διοίκηση. Δεν «ανοίγουμε» και δεν ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό κωδικό ψηφοφόρου που θα μας αποσταλεί! Απέχουμε, ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία!

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2021

Δημοσιεύτηκε στις 3/11/2020 η εγκύκλιος των μεταθέσεων  σχολικού έτους 2020-2021. Η εγκύκλιος στηρίζεται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Σας επισημαίνουμε ορισμένα βασικά σημεία της σχετικής εγκυκλίου:

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το 2020-2021

ΚΥΑ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων ΠΕ & ΔΕ, φροντιστηρίων, ΙΕΚ, βιβλιοθηκών

Πώς θα λειτουργήσουν φροντιστήρια – κέντρα ξένων γλωσσών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook