Με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης καθορίζεται, μεταξύ άλλων, ο τρόπος λειτουργίας των Δημοσίων και Ιδιωτικών Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και των Γενικών Αρχείων του Κράτους μέχρι και τις 31-12-2020.

Ειδικότερα, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους, η Απόφαση ορίζει τα εξής:

1. Οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (Ε.Β.Ε) και τα αναγνωστήρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους λειτουργούν κανονικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και τήρηση από- στάσης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των χρηστών, ενώ συστήνεται ο ενδελεχής καθαρισμός και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων μελέτης.

2. Η παράβαση της υποχρέωσης χρήσης μη ιατρικής μάσκας επισύρει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους εκατόν πενήντα (150) ευρώ, όπως αυτό καθορίστηκε με την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.67924/23-10-2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Β’ 4709), όπως εκάστοτε ισχύει.

Διαβάστε ολόκληρη την Απόφαση εδώ

Η απόφαση ισχύει έως τις 31-12-2020.

Διαβάστε ακόμα:

Σ.ΕΚ.Β: Διαδικτυακές παρουσιάσεις νέων βιβλίων – 10η εκπομπή

Αφιέρωμα στον Μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελο Αραμπατζή

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook