Με αφορμή την τοποθέτηση του Γ.Γ. της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλου στη διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Cedefop, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα από επιστολή της Agnes Roman, συντονίστριας για θέματα εκπαίδευσης της ETUC (της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων), για την τιμητική τοποθέτηση του Γ.Γ. της ΟΙΕΛΕ Γιώργου Χριστόπουλου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Cedefop, του θεσμού της Ε.Ε. για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση. Η συμμετοχή εκπροσώπου των Ελλήνων εργαζόμενων στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στην Ευρώπη για το χώρο της εκπαίδευσης και της Δ.Β.Μ. έχει ιδιαίτερη σημασία, ιδίως τώρα, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Πλέον η φωνή μας στα κέντρα αποφάσεων, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα ακούγεται πιο δυνατή. 

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η επιλογή αυτή δεν αποτελεί μόνο ατομική επιτυχία, αλλά είναι κυρίως συλλογική κατάκτηση όσων εργάζονται εδώ και χρόνια για να ενισχυθεί η διεθνής παρουσία της ΟΙΕΛΕ και του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ. Είναι μια δουλειά που την ξεκίνησα εδώ και 15 χρόνια υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όταν η εκπροσώπησή μας ήταν πολύ ασθενική, με συνοδοιπόρους αξιόλογους συναδέλφους όπως ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Χρήστος Γούλας και τη συνεχίζουν σήμερα ο Γιώργος και οι συνάδελφοι στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Είναι τμήμα μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας μας με διεθνείς Οργανισμούς και συνδικάτα που πλέον αποδίδει καρπούς, καθώς ΟΙΕΛΕ και ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ έγιναν πρόσφατα αποδεκτοί ως μέλη της ETUCE (της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των συνδικάτων της εκπαίδευσης) και στο τέλος του έτους θα ανακοινωθεί η ένταξή μας στην Education International, τη Διεθνή Ένωση των Εκπαιδευτικών.

Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, νεότερα και παλαιότερα στελέχη της ΟΙΕΛΕ, να δίνουμε τη μάχη για τους εργαζόμενους, για τον κλάδο μας, για την δυναμική παρουσία μας παντού, για το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και για την κοινωνία. Ο αγώνας που δίνουμε είναι σκληρός, αλλά για μια ακόμη φορά θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε ακόμα:

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων Πιστοποίησης Β1 Επιπέδου ΤΠΕ

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση: η εφαρμογή της για ευπαθείς ομάδες μαθητών το 2020-21

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook