Επιστολή της ΔΟΕ προς την Υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη (22/10/2020)

Εργασιακές σχέσεις-δικαιώματα αποσπασμένων νηπιαγωγών στο Σ.Γ.Ε. Βερολίνου, στο Νηπιαγωγείο Ενορίας Αννοβέρου «Ο Μέγας Βασίλειος»

Κυρία Υφυπουργέ

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έπειτα από πρόσφατη ενημέρωση που είχε από τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (είχε προηγηθεί το σχετικό, από 5/10/2020, έγγραφό του που απευθυνόταν Στη Δ.Ι.Π.Ο.Δ.Ε.Ε.Μ.Σ.) θέτει υπόψη σας και ζητά την παρέμβασή σας στο ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων εκπαιδευτικών που υπηρετούν με απόσπαση στο  Νηπιαγωγείο Ενορίας Αννοβέρου «Ο Μέγας Βασίλειος».

Συγκεκριμένα, αν και όλοι οι συνάδελφοί τους αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα Τ.Ε.Γ. (όπως και οι εκπαιδευτικοί των γερμανικών σχολείων Π.Ε.) περιοχής ευθύνης του Σ.Γ.Ε. Βερολίνου βρίσκονται από τις 12 Οκτωβρίου σε διακοπές, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην περιοχή, οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο έχουν εξαιρεθεί και εργάζονται, ακολουθώντας το πρόγραμμα και τις διακοπές των παιδικών σταθμών και όχι των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά (κάτι για το οποίο δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα συμβεί) και πέρα από το απαράδεκτο γεγονός ότι ήδη στερήθηκαν τις διακοπές τις οποίες είχαν οι συνάδελφοί τους και λήγουν στις 22 Οκτωβρίου, γεγονός που ανέτρεψε τον προγραμματισμό τους και παραβίασε τα εργασιακά τους δικαιώματα, βρίσκονται αντιμέτωπες με την προοπτική να συμβεί το ίδιο και σε ανάλογες περιπτώσεις στο άμεσο μέλλον.

Είναι αναγκαίο να πραγματοποιήσετε άμεση παρέμβαση ώστε να αποκατασταθεί το καθεστώς των εργασιακών δικαιωμάτων για τις αποσπασμένες συναδέλφους.

Διαβάστε ακόμα:

Προκήρυξη πρόσληψης 108 ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

Ενημέρωση για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης Β1 επιπέδου ΤΠΕ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook