Από το 1980, η 16η Οκτωβρίου έχει αναγνωριστεί επισήμως από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με ζητήματα όπως ο περιορισμός της πείνας και η εντατικοποίηση της γεωργικής παραγωγής τροφίμων από τις αναπτυγμένες χώρες, με παράλληλη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και μετάδοσης της τεχνογνωσίας τους στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Πέντε στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών δεν τρέφονται με αρκετές θρεπτικές τροφές για την ηλικία τους, στερούμενα έτσι την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται στην πιο κρίσιμη στιγμή της φυσικής και γνωστικής ανάπτυξής τους, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κακές διατροφικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της καθυστερημένης λήψης στερεών τροφών, των μη συχνών γευμάτων και της έλλειψης ποικιλίας τροφίμων, είναι ευρέως διαδεδομένες, στερώντας από τα παιδιά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τη στιγμή της ανάπτυξης του εγκεφάλου, των οστών και των οργάνων τους, τότε δηλαδή που τα χρειάζονται περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα:

ActionAid: Γυναίκες «ορατές» στους δημόσιους προϋπολογισμούς

Η ψυχολογική βία στα παιδιά…

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook