ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΟΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ» ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Η κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020,  αιφνιδιαστικά στη Βουλή και ψηφίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου προβλέπει, για τις εκλογές των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών τη δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας κατόπιν απόφασης υπουργού και κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων! Παράλληλα  καθορίζει οι εκλογές για τα Υ.Σ. να γίνονται το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου για να μη χάνονται μαθήματα! Προς το παρόν ας φροντίσει να καλύψει τα πάνω από 8000 κενά σε όλη την εκπαίδευση με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ας αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια!

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι για την Κυβέρνηση της ΝΔ, η πανδημία αποτέλεσε την ευκαιρία για να νομοθετήσει σε κάθε πεδίο της δημόσιας διαχείρισης την παρέκκλιση ως κανόνα!

Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε συλλογικά από την ΟΛΜΕ η καθολική μας αντίδραση στη νέα αυτή «παρέκκλιση» με τρεις άξονες. Η Ομοσπονδία:

  • Θεωρεί απαραίτητη εν μέσω πανδημίας την αναβολή των εκλογών για τα Υ.Σ. και ζητάει την παράταση των θητειών των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.
  • Απορρίπτει κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».
  • Δεν αποδέχεται το Σάββατο ως ημέρα διενέργεια των αρχαιρεσιών και αντιπροτείνει να διεξάγονται σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Παρόλα αυτά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προχωρά στη διενέργεια των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία! Η Υπουργική απόφαση έχει ήδη συνταχθεί, βρίσκεται στο γραφείο της κ. Κεραμέως αλλά δεν ανακοινώθηκε χθες με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των ψηφοδελτίων για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών. Κάτι που αναμένεται να γίνει το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη! Προφανώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θεωρεί ότι έτσι θα ξεπεράσει τις όποιες αντιδράσεις! Η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσύρουμε όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές, είναι η καλύτερη απάντηση στις όποιες μεθοδεύσεις!

Και κάτι τελευταίο: κυρίαρχο ζήτημα είναι αν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία εξασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου! Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή,  και φυσικά δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή ! Έτσι μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες του καναπέ, ανοίγει ο  δρόμος για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος! Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση στη λειτουργία τους!

Αθήνα 3/10/2020

Νεκτάριος Κορδής

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ με τις ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΣΥΝ.Ε.Κ. nekordis@yahoo.gr

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΑΙΘ: Προσλήψεις 6.465 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 797 μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2020-2021

ΑΕΙ: Δυνατότητα να διενεργούνται εξ αποστάσεως τα μεταπτυχιακά μαθήματα

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook