H Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών υπενθυμίζει στην παγκόσμια κοινότητα την καθοριστική συμβολή  των εκπαιδευτικών, γυναικών και ανδρών, στη μορφωτική συγκρότηση των παιδιών και των νέων, στη διάπλαση της προσωπικότητάς τους και στην εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η ημέρα καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO και γιορτάζεται σε πάνω από 100 χώρες παγκοσμίως κάθε χρόνο την 5η Οκτωβρίου.

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της τρέχουσας συγκυρίας, με την οικονομική κρίση να καταδυναστεύει τους λαούς και ιδιαίτερα τα πιο αδικημένα κοινωνικά στρώματα, η 5η Οκτώβρη αποτελεί μια διαρκή υπόμνηση ότι η εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η κρίση και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη και την ευημερία. Και αυτοί οι στόχοι δεν είναι εφικτοί χωρίς την ενεργό συμμετοχή και την πολύτιμη συνεισφορά των εκπαιδευτικών.

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Αλλά οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ευθύνες του έργου τους μόνο κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Χρειάζονται, ανάμεσα σε άλλα, αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον, ικανοποιητικές αποδοχές, σεβασμό των εργασιακών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων τους, αδιάλειπτη τη μέριμνα της πολιτείας και έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς τους.

Διαβάστε ακόμα:

6ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ 16-18 Οκτωβρίου 2020

Πότε θα καταβληθεί η μισθοδοσία για τους αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook