Τη δυνατότητα να διενεργούνται εξ αποστάσεως τα μεταπτυχιακά μαθήματα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το χειμερινό εξάμηνο 2020-21, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ αναμένεται άμεσα και η δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στα πανεπιστήμια -στα οποία θα ανήκει και η τελική επιλογή της δια ζώσης ή εξ αποστάσεως διενέργειάς τους- και αφορά ακόμη και μεταπτυχιακά μαθήματα που συγκεντρώνουν λιγότερους από 50 εγγεγραμμένους φοιτητές. Σε όσα μεταπτυχιακά προγράμματα απαιτούνται εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις, προβλέπεται να γίνονται αποκλειστικά δια ζώσης.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης «η στόχευση είναι σαφής: επιθυμούμε να διευρύνουμε περαιτέρω τη δυνατότητα να επεκταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στα προπτυχιακά μαθήματα και ιδιαίτερα στα πρώτα έτη (1ο, 2ο), καθώς είναι σημαντικό οι νέοι φοιτητές να προσαρμοστούν στο νέο γι’ αυτούς ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι, εκτός από τους πρωτοετείς φοιτητές, και οι δευτεροετείς έχουν μείνει ένα εξάμηνο μακριά από τις Σχολές τους, γεγονός που εξηγεί την ανάγκη να επεκταθεί η φυσική παρουσία τους στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Διγαλάκης υπογράμμισε ότι οι υγειονομικές συνθήκες επιβάλλουν διαρκή ευελιξία και προσαρμογή στις επιλογές και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, γι’ αυτό, όπως δήλωσε, «αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των πανεπιστημίων και δίνουμε άμεσα τις βέλτιστες δυνατές λύσεις σε κάθε στάδιο διαχείρισης της πανδημικής κρίσης».

(Υπουργείο Παιδείας)

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook