Διαδικτυακά, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, θα υλοποιηθεί το 3ο Διεθνές Βιωματικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Διδακτικής. Οι εργασίες θα μεταδοθούν μέσα από το επίσημο site του Συνεδρίου http://www.iecat.educircle.gr/el/, από όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα της ενεργούς συμμετοχής στις συνεδρίες που θα εξελίσσονται ή της απλής παρακολούθησης. Η συμμετοχή καθώς και η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου θα προσφέρεται δωρεάν και θα είναι ελεύθερη για όλους.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου αναπτύσσεται σε τέσσερις παράλληλες συνεδρίες καθημερινά, οι οποίες εμφανίζονται σε τέσσερις παράλληλες στήλες, ώστε οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο να μπορούν να επιλέγουν τις ανακοινώσεις που τούς ενδιαφέρουν και να κινούνται με ευκολία στις ηλεκτρονικές αίθουσες. Συνάμα το Πρόγραμμα είναι απολύτως λειτουργικό και ενεργό, ώστε επιλέγοντας κανείς τα κατάλληλα εικονίδια που βρίσκονται σε κάθε αίθουσα, να συμμετέχει ενεργά στις συνεδρίες (επιλογή ZOOM) ή απλώς να τίς παρακολουθεί (επιλογή You Tube). Παράλληλα μέσω του Προγράμματος δίδεται η δυνατότητα συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής στο Συνέδριο, ενώ παρέχεται ποικιλία τρόπων επικοινωνίας με τους διοργανωτές.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό σύλλογο «εκπαιδευτικός κύκλος», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), ενώ τέλος υποστηρίζεται και από την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Ελλάδα.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές 13 Πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακά Τμήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.

Τα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν είναι:

– το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π),
– το Stockholm University (Department of Education) Sweden,
– το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου,
– η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) – Παιδαγωγικό τμήμα,
– το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, (Σχολή Κοινωνικών – Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής) ,
– το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,
– το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας – Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών (Δράμα) – ,
– η Παιδαγωγική Σχολή του Bujanovac – Σερβία – ,
– το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Πανεπιστημίου Κρήτης,
– το Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Διδασκαλίας της Φυσικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
– το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Διδακτική Παιδαγωγική και ΤΠΕ» (Καβάλα) του και
– το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
– Το Εργαστήριο Πολύπλοκων Συστημάτων του τμήματος Φυσικής, του Διεθνούς Πανεπιστήμίου της Ελλάδος

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Ανοικτό σεμινάριο eTwinning για γονείς / Υποστήριξη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αναβάλλεται το 47ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων

Ημερίδα για την τέχνη του σεναρίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook