του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε στο Υπουργείο Παιδείας στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2020 και θέλω να σας ενημερώσω αναλυτικότερα ότι:

1.Εξέτασε και ικανοποίησε την αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικού Π.Ε. και την αίτηση διακοπής απόσπασης εκπαιδευτικού Π.Ε. στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας του Ηρακλείου Κρήτης.

2.Εξέτασε τις αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ικανοποίησε τις 11 απ’ αυτές που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Νόμου.

3.Εξέτασε αιτήσεις αποδέσμευσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάταξη σε διοικητική θέση για σοβαρούς λόγους υγείας, μέσω Ε.Σ.Κ. και εισηγήθηκε θετικά.

4.Εξέτασε αίτησης μετάταξης εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εισηγήθηκε θετικά.

5.Τέλος για το σημαντικό θέμα των αποσπάσεων από Νομό σε Νομό θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι η ανεξήγητη εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να μην ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων πλήττει την Ισονομία και δημιουργεί αδικίες αφού πολλοί συνάδελφοι μάταια περίμεναν να κάνουν την αίτησή τους μέσω αυτού.

Σε ότι αφορά την εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν χειρόγραφα, το ΚΥΣΠΕ ικανοποίησε τις ανακλήσεις και ακολούθως εισηγήθηκε, ικανοποιώντας το αίτημά μας, τις αποσπάσεις με βάση τα κενά όπως λεπτομερώς έχουν καταγραφεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας και παραμένουν χιλιάδες.

Πάντα κοντά σας

Φασφαλής Νίκος

Διαβάστε ακόμα:

ΔΟΕ: Τα λειτουργικά κενά 2020-2021

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ΟΛΜΕ και ΔΟΕ την Πέμπτη 17/9 στα Προπύλαια

Την Παρασκευή 18/9 αναμένεται η Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών σε Γενική εκπαίδευση, ΕΑΕ και Μουσικά Σχολεία!

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook