Του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα 25 Αυγούστου –προς το βράδυ-  θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση, τις ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη! Επίσης θα γίνουν και λίγες προσλήψεις (περίπου 20) στη Σιβιτανίδειο και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Οι προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία –δυστυχώς- πάνε πιο πίσω χρονικά! Με βάση τον προγραμματισμό της προηγούμενης εβδομάδας, στη Γενική Εκπαίδευση οι προσλήψεις θα προσεγγίσουν τις 4000 και στην ΕΑΕ περίπου 730 εκ των οποίων λίγο πάνω από 100 στα ΚΕΣΥ! Για την Παράλληλη Στήριξη το μοναδικό στοιχείο που έχουμε είναι ότι εγκρίθηκαν 1600 περιπτώσεις μαθητών που χρήζουν εκπαιδευτικής Υποστήριξης από εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης. Τα αρχικά δηλωθέντα κενά στη Γενική Εκπαίδευση είναι περίπου 5800! Είναι προφανές ότι τα πραγματικά κενά είναι πολύ περισσότερα και οι ανάγκες κάλυψής τους θα παραμείνουν επιτακτικές και μετά τις σημερινές προσλήψεις αλλά και τις νέες ανάγκες που καθορίζει πλέον η Πανδημία μετά τις χθεσινές δηλώσεις της κ. Κεραμέως για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου!

Το θετικό στοιχείο είναι ότι σήμερα πρώτα θα τρέξει το σύστημα στις δομές της ΕΑΕ και στη συνέχεια στις δομές της Γενικής Εκπαίδευσης! Οι προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη θα είναι κυρίως Πλήρους ωραρίου και πολύ λίγες Μειωμένου σε μικρά κενά! Σχετικά με την αναλυτική κατανομή των πιστώσεων να σας ενημερώσουμε τα εξής: Ως αιρετός εκπρόσωπος των 75.000 εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας μια γενική εικόνα για τις πιστώσεις που θα διατεθούν στις δομές της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης! Δυστυχώς δεν  μας δόθηκε κανένα απολύτως στοιχείο! Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας που αγωνιούν μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους! Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αυτονόητο ότι η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχει ισότιμη αντιμετώπιση με βάση τα πολύ σοβαρά κενά στην κατανομή των σημερινών προσλήψεων!  

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 25/8/2020

Νεκτάριος Κορδής - Άκης Λουκάς

Διαβάστε ακόμα:

Προσλήψεις αναπληρωτών: Αργά σήμερα το απόγευμα η ανακοίνωση των ονομαστικών πινάκων αναπληρωτών

Από 27/8 οι κατ’ εξαίρεση συμπληρωματικές Ηλεκτρονικές εγγραφές για ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook