Του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα 21 Αυγούστου θα γίνουν τελικά  οι προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση, τις ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) και Τμήματα Ένταξης! Επίσης θα γίνουν και λίγες προσλήψεις (περίπου 20) στη Σιβιτανίδειο και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Οι προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη και στα Μουσικά Σχολεία πάνε πιο πίσω χρονικά! Στη Γενική Εκπαίδευση οι προσλήψεις θα ξεπεράσουν τις 4000 και στην ΕΑΕ περίπου 730 εκ των οποίων λίγο πάνω από 100 στα ΚΕΣΥ! Με βάση τα δηλωθέντα 5800 περίπου κενά στη Γενική, καλύπτεται σχεδόν το 70% αυτών. Είναι προφανές ότι τα πραγματικά κενά είναι πολύ περισσότερα και οι ανάγκες κάλυψής τους θα παραμείνουν επιτακτικές και μετά τις σημερινές προσλήψεις!

   Μετά από απίστευτες παλινωδίες και αποφάσεις που άλλαζαν πολλές φορές στη διάρκεια της χθεσινής μέρας και ενώ ολοκληρώθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις για την Παράλληλη Στήριξη, το Υπουργείο επέλεξε συνειδητά να κάνει σήμερα προσλήψεις χωρίς την Παράλληλη Στήριξη, ενώ θα μπορούσε να κάνει όλες τις προσλήψεις μαζί την Δευτέρα ή και την  Τρίτη! Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή υποβάθμισης της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης (παράλληλη στήριξη)! Δυστυχώς οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν ακόμη ένα επικοινωνιακό εργαλείο για τη δημιουργία εντυπώσεων περί «κανονικότητας» στο άνοιγμα των σχολείων! Το ότι η επιλογή αυτή θα προκαλέσει ανατροπές στη σειρά που κατέχουν στον Πίνακα οι υποψήφιοι/ες, σε συνδυασμό με τη σειρά προτίμησης ελάχιστα απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας! Για παράδειγμα υποψήφιος/α με υψηλή σειρά στον πίνακα σήμερα θα πάει σε χαμηλότερη προτίμηση σε σχέση με υποψήφιο/α που έχει χαμηλότερη σειρά και θα προσληφθεί σε λίγες ημέρες! Παράλληλα μετά τη σημερινή εξέλιξη, θα απορροφηθούν στον πίνακα της Γενικής υποψήφιοι που είναι ενταγμένοι και στον πίνακα της ΕΑΕ λόγω της σχετικής εξειδίκευσης! Έτσι δεν θα απομείνουν στον πίνακα της ΕΑΕ εξειδικευμένοι υποψήφιοι –κυρίως στους ΠΕ03 και ΠΕ04- με αποτέλεσμα να προσληφθούν στην Παράλληλη υποψήφιοι με μηδενική προϋπηρεσία ή και υποψήφιοι του Γενικού Πίνακα χωρίς εξειδίκευση! Η «κανονικότητα» του επιτελικού κράτους είναι εδώ!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 21/8/2020

Νεκτάριος Κορδής - Άκης Λουκάς

Διαβάστε ακόμα:

Τη Δευτέρα 24/8 οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων

ΦΕΚ: Διορισμοί 3445 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook