Προσλήψεις Αναπληρωτών χωρίς την Παράλληλη Στήριξη και ΖΕΠ δε μπορεί να γίνει!

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  και οι πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε  σε συνδυασμό με την απαράδεκτη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα που το Υπουργείο φρόντισε να ψηφίσει επιβάλλουν την πρόσληψη περισσότερων από κάθε άλλη φορά αναπληρωτών τόσο στη Γενική Αγωγή όσο και στην Ειδική δηλαδή σε τμήματα ΣΜΕΑΕ,Ένταξης Παράλληλης Στήριξης  & ΖΕΠ ταυτόχρονα!

Τα κενά όπως καταγράφονται σήμερα από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου στη Γενική Αγωγή είναι περίπου 3.800 ΠΕ 70, 3.000 ΠΕ 60 και πάνω από 6.000 σε εκπαιδευτικές ειδικότητες. Στην Ειδική Αγωγή 1.100 αφορούν μόνο ΣΜΕΑΕ και τμήματα ένταξης με προοπτική την κάλυψη μόνο των 600 κενών!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρώ απαράδεκτο να γίνεται προγραμματισμός για να τρέξει το σύστημα, το πιθανότερο αύριο Παρασκευή, για προσλήψεις αναπληρωτών χωρίς  την Παράλληλη Στήριξη & ΖΕΠ και απαιτώ το Υπουργείο να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να προχωρήσει σε ταυτόχρονη πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των κενών!!!

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος – 20/8/2020

Διαβάστε ακόμα:

ΦΕΚ: Διορισμοί 3445 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Τη Δευτέρα 24/8 οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook