Παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα του παράβολου και των λαθών των πινάκων του ΑΣΕΠ θα πραγματοποιήσει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης  την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 11.00 στην ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ

Κανένας αναπληρωτής απολυμένος!

Kανένας συνάδελφος εκτός σχολείου!

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών που αποκλείστηκαν από  τους πίνακες λόγω παράβολου και απαιτεί να δοθεί άμεσα πολιτική λύση από το Υπουργείο Παιδείας.

Έγκαιρα, όταν ακόμη εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ, η Α’ ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και είχε συνάντηση με τον Γραμματέα του Υπουργού του ΥΜΑΘ όπου έθεσε το ζήτημα  για όλους τους πίνακες με την παρουσία αναπληρωτών από όλες τις προκηρύξεις.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν και οι προσωρινοί πίνακες της Προκήρυξης 2ΓΕ όπου  επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο όπως και στην προκήρυξη 1ΓΕ, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί, στους εκδοθέντες ήδη προσωρινούς πίνακες της 2ΓΕ, να βρίσκονται στη λίστα απορριπτέων για λόγους μη πληρωμής ή και καθυστερημένης πληρωμής του παράβολου των 3 ευρώ!!

Οι συνάδελφοί μας κατέθεσαν μέσα στις ημερομηνίες της προκήρυξης την αίτηση απόκτησης του ηλεκτρονικού παράβολου, όμως εξαιτίας των τεχνικών λαθών του συστήματος των τραπεζών αλλά και της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ που δεχόταν τις αιτήσεις χωρίς να προειδοποιεί για το παράβολο, τελικά διαπίστωσαν ότι δεν περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ!!

Η απόρριψή τους από τους πίνακες δε θα σημάνει μόνο τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία διορισμού, αλλά τους αποκλείει και από την ενδεχόμενη πρόσληψή τους ως αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια!

Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη πού στέλνουν  στην ανεργία όλους αυτούς τους εργαζόμενους. Έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν  αυτούς  που στήριξαν τα σχολεία σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια!!

Στους νέους πίνακες έγιναν επίσης τραγικά λάθη και στη μοριοδότηση των συναδέλφων, που ίσως τους αφήσουν εκτός εργασίας. Επίσης χιλιάδες συνάδελφοι που για χρόνια “οργώνουν” τη χώρα στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο κατρακύλησαν εκατοντάδες θέσεις στους πίνακες εξαιτίας του νόμου  Γαβρόγλου που τσακίζει την προϋπηρεσία.

Η παραπάνω κατάσταση αποδεικνύει ένα πράγμα: Εδώ και τώρα πρέπει να μπει τέρμα στο αίσχος της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης. Οι αναπληρωτές καλύπτουν  πάγιες ανάγκες των σχολείων και έπρεπε ήδη να εργάζονται με μόνιμη σχέση εργασίας.

Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση! !

      Απαιτούμε:

  1. Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παράβολου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος!
  2. Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων.

Η Α’  ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη της σε παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα του παράβολου και των λαθών των πινάκων του ΑΣΕΠ την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 11.00 στην ΠΔΕ

Διαβάστε ακόμα:

ΦΕΚ: Διορισμοί 3445 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook