Συνάντηση Χαράς Κεφαλίδου και του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής με την ΟΙΕΛΕ: «Προσχηματικός ο διάλογος, βλαπτικό για την Παιδεία και την κοινωνία το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση».

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης της Χαράς Κεφαλίδου, Υπεύθυνης Παιδείας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, και των στελεχών του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Νίκου Τσούλια, ΠάριΒεντήρη και Γιάννη Κουμέντουμε μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ανέλυσε τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το νομοσχέδιο Κεραμέως. Από την πλευρά της η Χαρά Κεφαλίδου και οι εκπρόσωποι του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής ανέφεραν ότι για ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο δεν υπήρξε ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς. Υποστήριξαν ότι εκτός από το άρθρο 10 που επιφέρει δραματικές και άδικες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, σε πολλά ακόμη άρθρα υπάρχουν σημεία που κρύβουν παγίδες με βλαπτικές συνέπειες για την ιδιωτική εκπαίδευση. Υπογράμμισαν, δε, ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου οδηγεί στον εκμαυλισμό γονέων και μαθητών μέσω της μετατροπής του βαθμού και του τίτλου σπουδών σε εμπόρευμα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα φλέγοντα ζητήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν μπορούν να λυθούν με “fasttrack” μονομερή νομοσχέδια, αλλά με δημοκρατικό διάλογο όπου και η φωνή των εργαζόμενων θα πρέπει να λυθεί σοβαρά υπόψη. Συμφωνήθηκε επίσης ότι είναι σημαντικό ο διάλογος του Κινήματος Αλλαγής και της ΟΙΕΛΕ για θέματα Παιδείας να συνεχιστεί και να αποκτήσει συστηματικό χαρακτήρα.

(ΟΙΕΛΕ – 23/7/2020)

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλαδικές 2021: H εξεταστέα ύλη – Υπουργική Απόφαση

ΑΣΕΠ – 3ΕΑ/2019: Εκδόθηκαν οι αναμορφωμένοι τελικοί αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook