Οι κρυφές γυναίκες της Καλύμνου και οι αλήθειες τους στα άδυτα των ανθρώπινων σχέσεων του έρωτα και της ζωής.

Σε αυτό το νέο μυθιστόρημα, τις «Απαράφθορες» υπάρχει ένα επτασφράγιστο μυστικό το οποίο φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού από τις κρυφές γυναίκες της Καλύμνου, και αξίζει ο αναγνώστης να βρεθεί μαζί τους στις μυστικές τους συναντήσεις.

Διαβάζοντας το βιβλίο νιώθεις μια απέραντη αγάπη του συγγραφέα προς το έργο του, αγάπη προς τον αναγνώστη άλλα και προς την γυναικεία φύση. Σε όλα του τα βιβλία, ο συγγραφέας υποστηρίζει τη γυναίκα, αλλά οι Απαράφθορες αισθάνεσαι πως είναι βιβλίο ύμνος, για όλες τις γυναίκες.

Ωστόσο, το βιβλίο κάνει αναφορές σε πολλά κοινωνικά θέματα που σε βάζουν σε σκέψεις, ίσως σε βοηθούν και να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο.

Το νησί της Καλύμνου περιγράφεται με τόσο άριστο και περίτεχνο τρόπο που σε ταξιδεύει.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σ’ ένα κέντρο αποκατάστασης ψυχικά νοσούντων, η εξηντάχρονη ψυχίατρος Δαυίνα Δελμούζου γνωρίζει τον κατά πολύ νεότερό της τρόφιμο Ρωμανό Δοξιάδη. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια σχέση δυνατή, παράφορη, απελπισμένη, δίχως όρια. Οι διακοπές τους στο νησί της Καλύμνου πυροδότησαν μια ξεθωριασμένη και εξεζητημένη ανάμνηση που είχε η Δαυίνα, κάτι που της είχε πει η Καλυμνιά μητέρα της όταν ήταν μικρό κοριτσάκι, κάτι για κάποιες κρυφές γυναίκες της Καλύμνου. Εντάσσεται στον μυστικό όμιλο των εμβληματικών κρυφών γυναικών του νησιού όπου αρχίζει να μαθαίνει νέα πρωτόκολλα του έρωτα, της αγάπης, του θανάτου, και γενικά της ζωής. Ένα μυστικό κρύβει ο όμιλος, ένα μυστικό κρατούν επτασφράγιστο οι κρυφές γυναίκες. Οι ζωές των ηρώων περιπλέκονται και αποκαλύπτουν τα φωτεινά ύψη και τα σκοτεινά μπουντρούμια της ψυχής. Μια παιδική κούκλα περιφέρει το μυστικό… Η αποκάλυψή του συγκλονίζει…

«Οι Απαράφθορες»

Τίτλος: ΟΙ ΑΠΑΡΑΦΘΟΡΕΣ
Εκδόσεις: IANOS (2020)
ΙSBN: 978-618-5141-76-9
Σελίδες:360

AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

…βρεθήκαμε σ’ αυτόν τον όμορφο κόσμο που τον διέπει η αγριότητα και δεν έχουμε ιδέα τι και πώς. Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή αν δεν ήμασταν άπληστοι και φθονεροί, και όμως είμαστε, και τσακωνόμαστε για παραμύθια. Χρειάζεται άνοιγμα ο νους, να δούμε όσα δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, χρειάζεται επαναπρογραμματισμός του νου, τότε θα δούμε τόσα όσα δεν είχαμε φανταστεί και θα κατανοήσουμε αλλιώς τη ζωή, και τελικά θα ζήσουμε, και αυτός ο τρόπος διδάσκεται από τις κρυφές γυναίκες, θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις έναν διαφορετικό τρόπο πρόσληψης των γεγονότων που μας συμβαίνουν και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Ο συγγραφέας

Ο Στέλιος Χαλκίτης γεννήθηκε στην Κάλυμνο όπου ζει, εργάζεται και συγγράφει. Κατά τη διάρκεια των εγκύκλιων σπουδών του, αλλά και αργότερα, σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες, ταξίδεψε σε Ινδίες, Θιβέτ, Ιμαλάια, Άγ. Όρος κ.λπ. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε σε ελληνικές εφημερίδες για πολιτικά, φιλοσοφικά και κοινωνικά θέματα, υποστηρίζοντας με θέρμη τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των γυναικών και την ισότητα εν γένει, όπως και την ανάγκη αναθεώρησης πάσης φύσεως βεβαιοτήτων. Συχνά προσκαλείται σε πνευματικά ιδρύματα, φιλοσοφικά συμπόσια ή άλλες εκδηλώσεις όπου δίνει διαλέξεις φιλοσοφικού ή ψυχολογικού χαρακτήρα που τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από το ευρύ κοινό και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

“Κοινωνικά μυθιστορήματα με φιλοσοφικές προεκτάσεις” θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τα τέσσερα fiction βιβλία του Στέλιου Χαλκίτη – γιατί το πέμπτο είναι… αμιγώς φιλοσοφικό, και έχει διδαχθεί μάλιστα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.  Μάργκινους Μόριους, 2012, εκδόσεις Ζήτη, που έχει κάνει ήδη δεύτερη έκδοση στην Ελλάδα (2015) και αγγλική έκδοση στη Μεγάλη Βρετανία, Marginus Morius, Vanguard Press, 2014. Ο Λούσηρος, 2013, εκδόσεις Ζήτη, ANTE TRACTATUM Φιλοσοφικές Σημειώσεις, 2015, εκδόσεις Ρώμη και De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες, 2016, εκδόσεις Πηγή. Ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook