Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο», που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Καστανιώτη, προσφέροντας δημιουργική διέξοδο σε παιδιά και νέους κατά το διάστημα της καραντίνας.

Η κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούν η Ελένη Καλαθά (φιλόλογος – υπεύθυνη δράσεων φιλαναγνωσίας), η Γιώτα Κεφαλά (φιλόλογος – κριτικός), η Ειρήνη Κουτρέτση (φιλόλογος – επιμελήτρια), ο Βασίλης Παπαθεοδώρου (συγγραφέας – υπεύθυνος εκδοτικού τμήματος) και η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου (συγγραφέας – μουσικός), παρέλαβε συνολικά και για τις τρεις κατηγορίες 130 κείμενα, αριθμός που κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητικός, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετοχών είναι αφηγήσεις μεγάλης φόρμας, διηγήματα και μυθιστορήματα. Μετά από επανειλημμένες διαδικτυακές συνεδριάσεις, η επιτροπή κατέληξε στα αποτελέσματα:

Κατηγορία 1 (για παιδιά δημοτικού):

Βραβεία
Το μαγικό μπαούλο, της Ιουλίτας Τριαντούλη
Η μαγική κιθάρα, του Νικόλα Γιαννακουδάκη

Έπαινοι
Το γράμμα Κ και ο Χάρι Πότερ, του Νίκου Κερουλή
Ο κάπτεν Χρυσάφης και ο μυθικός θησαυρός, του Αντώνη Καπίλλα
Το όνειρο της σειρήνας, της Χρύσας-Κριστίνα Θεοφίλου

Κατηγορία 2 (για παιδιά γυμνασίου-λυκείου έως και 16 ετών):

Βραβείο
Ένα περίεργο ταξίδι, της Νατάσας Αθανασοπούλου

Έπαινοι
Να το ζήσεις, της Θεοφανίας Ραράκου
Στη ζωή λέω ναι, της Νεκταρίας Παπαγεωργίου
Θηρευτής ονείρων, του Πέτρου Αρκουδέα
Ο άγγελος, της Γεωργίας Χαβάτζα

Κατηγορία 3 (νεανικό μυθιστόρημα για νέους 16-22 ετών):

Στην κατηγορία 3 κρίθηκε πως καμία από τις συμμετοχές δεν είναι άμεσα εκδόσιμη. Ωστόσο, στη δεύτερη φάση της συνεργασίας του εκδοτικού οίκου με τον συγγραφέα με σκοπό μια ενδεχόμενη μελλοντική έκδοση, περνά το κείμενο Ξινή πορτοκαλάδα, της Αλεξίας Κατσικογιάννη, το οποίο είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και στάλθηκαν κεφάλαια αυτού καθώς και εκτενής περίληψη, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν με βραβείο στις δύο πρώτες κατηγορίες κερδίζουν από πέντε βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη έκαστος, ενώ οι μαθητές που διακρίθηκαν με έπαινο στις δυο πρώτες κατηγορίες, κερδίζουν από τρία βιβλία των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει επικοινωνία του εκδοτικού οίκου με τους διακριθέντες για την αποστολή των βιβλίων.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook