Την Τετάρτη 1 Ιουλίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται ξανά το κοινό, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού του. 

Είσοδος ελεύθερη την Τετάρτη 1/7

Ξεναγήσεις (GR) στα Highlights των Μονίμων Συλλογών κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 12:30 – 13:00 

Απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση
Μέγιστος αριθμός ατόμων / ξενάγηση: 8

ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΤΕΧΝΗ | Η Κυκλαδική Συλλογή του ΜΚΤ είναι μια από τις πληρέστερες συλλογές πρωτοκυκλαδικών αρχαιοτήτων στον κόσμο.Τα πιο διάσημα εκθέματα είναι τα μαρμάρινα ειδώλια. Αυτές οι αφαιρετικές αναπαραστάσεις της ανθρώπινης μορφής αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για σημαντικούς καλλιτέχνες των αρχών του 20ού αιώνα, όπως ο Μπρανκούζι και ο Πικάσο. 

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ | Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 350 αντικείμενα και επιχειρεί ένα ταξίδι στην  ιστορία των κοινωνιών του Αιγαίου από τα ανακτορικά συστήματα της 2ης χιλιετίας π.Χ., στην περίοδο των πόλεων-κρατών και, τέλος, στην εποχή των μοναρχιών και της αυτοκρατορικής ρωμαϊκής εξουσίας. Ένα τμήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο στην αρχαία ελληνική τεχνολογία. Ο επισκέπτης μαθαίνει με ποιες μεθόδους κατασκευάζονταν τα πήλινα αγγεία και ειδώλια, τα χάλκινα όπλα και εργαλεία, τα χρυσά κοσμήματα και τα γυάλινα σκεύη. 

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΗ | Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 500 αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Χαλκολιθική ως τη Μεταβυζαντινή περίοδο, αναδεικνύοντας με σύγχρονη ματιά την πλούσια σε ρυθμούς και ευφάνταστα σχήματα κεραμική των Προϊστορικών και Ιστορικών Χρόνων, τη λατρεία, την υφαντική, τη μεταλλοτεχνία, τις ταφικές πρακτικές, τις εξωτερικές σχέσεις και την εξέλιξη της μορφής στη μικρή και μεγάλη πλαστική. Χάρτες, κείμενα και πολυμεσικές εφαρμογές με πλούσια εικονογράφηση, καθιστούν την έκθεση προσιτή στον μαθητή, στον φοιτητή, στον απλό επισκέπτη και τον ειδικό. 

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ | Η έκθεση επιχειρεί να μεταφέρει τους επισκέπτες στον κόσμο της αρχαιότητας. Πρόκειται για ένα εικονικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, που ξεκινά από τον κόσμο των θεών και των ηρώων, περνά από το βασίλειο του Έρωτα, παρακολουθεί τις δραστηριότητες απλών γυναικών και ανδρών στον ιδιωτικό και το δημόσιο χώρο, εξερευνά τις θρησκευτικές συνήθειες των ανθρώπων και καταλήγει στο βασίλειο του κάτω κόσμου. Συνολικά 142 αρχαία αντικείμενα –τα περισσότερα της Κλασικής και Ελληνιστικής περιόδου (5ος-1ος αι. π.Χ.)– εκτίθενται σε εννέα θεματικές ενότητες.

ΩΡΑΡΙΟ
Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο:  10:00 – 17:00
Κυριακή: 11:00 – 17:00
Τρίτη: κλειστό

*Τελευταία είσοδος: 15 λεπτά πριν από το κλείσιμο του Μουσείου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: €7
Είσοδος Δευτέρας & μειωμένο: 3,5€
Ομαδικό (15 άτομα και πάνω): 5€ / άτομο

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook