Φυσική: Ενδεικτικές απαντήσεις και σχολιασμός στα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Στη Φυσική και τα Λατινικά (Παλαιό σύστημα) Προσανατολισμού εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων.

Δείτε ενδεικτικές απαντήσεις στη Φυσική:

Σχολιασμός Θεμάτων (Νέο σύστημα)

Τα θέματα της Φυσικής είναι κλιμακούμενης δυσκολίας με το θέμα 1ο να αφορά στη θεωρία, το θέμα 2ο περιλαμβάνει τρία θέματα πολλαπλής με αιτιολόγηση τα οποία συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της σε περιορισμένης έκτασης φυσικό πρόβλημα, ενώ το τρίτο και το τέταρτο θέμα είναι ασκήσεις που απαιτούν καλή γνώση όχι μόνο της θεωρίας αλλά και των τεχνικών επίλυσης τα οποία έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

Συγκεκριμένα, το 3ο Ζήτημα είναι άσκηση από το νέο κεφάλαιο του Ηλεκτρομαγνητισμού ενώ το 4ο Ζήτημα είναι συνδυαστική άσκηση από τα κεφάλαια του Στερεού, των Κρούσεων και των Ταλαντώσεων και παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

Τα θέματα καλύπτουν όλη την ύλη και εξετάζουν σε βάθος την κατανόηση και τη γνώση που έχουν αποκτήσει οι μαθητές και αποτελούν ενδιαφέρουσες προεκτάσεις ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.

Παρότι η ύλη είναι μειωμένη, τα θέματα στη Φυσική είναι συγκριτικά μεγαλύτερης έκτασης και δυσκολίας σε σχέση με πέρσι. Οι υποψήφιοι αναμένεται να συναντήσουν δυσκολία καθώς τα προβλήματα είναι σχετικά απαιτητικά -χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή στο ερώτημα Γ4- και ειδικά το 4ο ζήτημα είναι μεγάλης έκτασης με περίπλοκα σχήματα και χρειάζονται αρκετές αλγεβρικές πράξεις και υπολογισμοί. Εκ πρώτης όψεως τα θέματα θα φανούν απαιτητικά στους υποψηφίους, αλλά οι μαθητές που είναι καλά προετοιμασμένοι και διατηρούν την ψυχραιμία τους μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια.

Για τα σημερινά θέματα, σχολιασμό και απαντήσεις πατήστε εδώ

Επιμέλεια απαντήσεων:

«Μεθοδικό» Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

 

Τηλ. 210 99 40 999Τηλ. 210 96 36 300
Αργυρούπολη:
Βουλιαγμένης & Κύπρου

 

2Μεθοδικό Νέας Σμύρνης:Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 45
Τηλ: 210 9 310 320

Γλυφάδα:
Γούναρη 199 & Ιλίου

 

Χρήσιμα για τον υποψήφιο:

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών/Πανελληνίων Εξετάσεων 2020, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις λίγο μετά την ανακοίνωσή τους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρίσκετε καθημερινά, από τις 15/6, τα θέματα των εξετάσεων και τις λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

Πρόγραμμα Πανελλαδικών:

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. 2020 εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ & ΕΠΑΛ 2020: Αναλυτικός οδηγός για τους υποψηφίους

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook