ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Το Υπ. Εργασίας είναι αποφασισμένο να πετάξει οριστικά στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του με 24 χρόνια απανωτών συμβάσεων!

Με τη λογική για άλλη μια φορά του «αποφασίζομεν και διτάσσομεν» (και μέσα στη Βουλή), αποφεύγοντας την αντιπαράθεση και απαντώντας ουσιαστικά μόνο στη δευτερολογία του την Παρασκευή 19/06/2020 ο Υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. κ. Μανώλη Συντυχάκη, σχετικά με την επερχόμενη μοριοδότηση του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, διαπιστώσαμε κατάφορα ψεύδη και ανακρίβειες στα λεγόμενα του.  

1. Αναφέρθηκε περί «προσαρμογής στα κριτήρια μοριοδότησης των σχολείων του ΟΑΕΔ με αυτά του Υπουργείου Παιδείας».

Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι βάσει του ΦΕΚ 46/τ.Προκ.ΑΣΕΠ/24/12/2019 και στην σελίδα 1133, δεν αναφέρεται πουθενά η επαγγελματική προϋπηρεσία ως προσόν στο Υπουργείο Παιδείας άρα δεν μοριοδοτείται. Αντίθετα στην νέα μοριοδότηση των Ωρομισθίων-Αναπληρωτών των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ η επαγγελματική προϋπηρεσία μοριοδοτείται για 18 έτη  και επί 0,2 εκμηδενίζοντας ουσιαστικά την εκπαιδευτική προϋπηρεσία και υπερμοριοδοτόντας την επαγγελματική πετώντας έξω εκπαιδευτικούς με 20ετή εκπαιδευτική εμπειρία. Επίσης στο ίδιο ΦΕΚ σελίδα 1138 και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 41 το ν.3762/2009 (ΦΕΚ 75Α΄), στο Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζεται ως διδακτική προϋπηρεσία του ΟΑΕΔ, ΜΟΝΟ  ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και όχι των τεχνολογικών ειδικοτήτων και μόνο για την περίοδο που οι σχολές λειτουργούσαν ως ΤΕΕ Α΄ και Β΄ κύκλου.

2. Βάσει του ΦΕΚ 46/τ.Προκ.ΑΣΕΠ/24/12/2019 σελίδα 1137 του Υπουργείου Παιδείας, ως αποδεικτικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ορίζεται η ΑΠΑΙΤΕ ή πρώην ΣΕΛΕΤΕ, πτυχία παιδαγωγικών σπουδών ΑΕΙ ή βεβαιώσεις Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ύστερα από παρακολούθηση ομάδας μαθημάτων. Στα κριτήρια μοριοδότησης του ΟΑΕΔ “όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας αλλά έχουν τουλάχιστον (5) πέντε χρόνια εμπειρίας εκ των οποίων τα (3) τρία χρόνια διδακτικής, συμπεριλαμβάνονται στον ίδιο πίνακα με όσους έχουν το πιστοποιητικό!

3. Ενημερώνουμε ότι με βάσει την προκήρυξη ειδικοτήτων για εκπαιδευτές ενηλίκων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σελίδα 16-17, η διδακτική εμπειρία σε δομές του ΙΕΚ ΟΑΕΔ, δεν μοριοδοτείται ως διδακτική ούτε και ως επαγγελματική (σύμφωνα με το από 6/03/2020 έγγραφο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ΓΓΕΕ ΚΔΒΜ).

Με απλά λόγια, η προϋπηρεσία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ δεν μοριοδοτείται ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού!

 Για ποια λοιπόν «ίση μεταχείριση» μιλάτε κ. Υπουργέ;

4. Αναφέρθηκε από τον κ. Υπουργό ότι πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις ΕΠΑ.Σ και επεσήμανε ότι λήφθηκαν υπόψη έγγραφες προτάσεις τους. Δεν μας είπε όμως ποιες είναι οι προτάσεις που του έγιναν και ποιες από αυτές έχει σκοπό να ενσωματώσει στο νέο σύστημα μοριοδότησης. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι προτάσεις για διαβούλευση ήρθαν μόνο στους Διευθυντές των σχολείων ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ στις 27/05/2020 για να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την 29/05/2020 και ώρα 14:00. Κατόπιν διαμαρτυρίας των Ωρομισθίων – Αναπληρωτών η διαβούλευση πήρε παράταση μέχρι και την Κυριακή 31/05/2020. Το σύνολο δε της εκπαιδευτικής κοινότητας των ΕΠΑ.Σ. αντέδρασε.

Όταν ένας πλημμελώς  ενημερωμένος άρχων πολίτης κυβερνά αδικώντας, κρίνεται πάντα ανεπαρκής.

Τέρμα πια η κοροϊδία, τέρμα πια η ανοχή, βρισκόμαστε σε καθεστώς ομηρίας και απανωτών συμβάσεων για πάνω από 20 χρόνια!

  1. Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί των Σχολών ΕΠΑΣ/ΙΕΚ ΟΑΕΔ και να σταματήσει η ομηρία με τις διαρκείς και κατά το δοκούν αλλαγές στα κριτήρια μοριοδότησης.
  1. Άμεση αναγνώριση της εκπαιδευτικής μας προϋπηρεσίας, σε όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς. Επιτέλους ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους εκπαιδευτικούς.
  2. Απαιτούμε να ισχύσει για το σχολικό έτος 2020-2021, το περσινό σύστημα μοριοδότησης.
  1. Να πριμοδοτηθεί η διδακτική προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στις σχολές του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη τους στις συγκεκριμένες σχολές, όπως έγινε με την προηγούμενη προκήρυξη.
  2. Να διασφαλιστούν με κρατική χρηματοδότηση σύγχρονες ασφαλείς δημόσιες κτιριακές υποδομές ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ και να αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική υποδομή των σχολών.
  3. Να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία και τα πτυχία των μαθητών του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΣΕΠ – Προκήρυξη 3ΕΑ/2019: Σε ΦΕΚ οι πίνακες κατάταξης Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας ΕΑΕ

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το μάθημα της κολύμβησης – 300 καθηγητές Φυσικής Αγωγής θα απασχοληθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook