Ανακοίνωση σχετικά με την απάντηση του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. κ. Μανώλη Συντυχάκη για την επερχόμενη μοριοδότηση του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ εξέδωσε ο Σύλλογος Ωρομίσθιων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Εργασίας είναι αποφασισμένο να πετάξει στην ανεργία τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του

Με οργή και θυμό παρακολουθήσαμε σήμερα 19/06/2020 την απάντηση του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. κ. Μανώλη Συντυχάκη, σχετικά με την επερχόμενη μοριοδότηση του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και με θλίψη διαπιστώσαμε κατάφορα ψεύδη και ανακρίβειες στα λεγόμενα του.  

1. Αναφέρθηκε περί προσαρμογής στα κριτήρια μοριοδότησης των σχολείων του ΟΑΕΔ με αυτά του Υπουργείου Παιδείας.

Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι βάσει του ΦΕΚ 46/τ.Προκ.ΑΣΕΠ/24/12/2019 και στην σελίδα 1133, δεν αναφέρεται πουθενά η επαγγελματική προϋπηρεσία ως προσόν στο Υπουργείο Παιδείας άρα δεν μοριοδοτείται. Αντίθετα στην νέα μοριοδότηση των Ωρομισθίων-Αναπληρωτών των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ η επαγγελματική προϋπηρεσία μοριοδοτείται για 18 έτη  και επί 0,2 εκμηδενίζοντας ουσιαστικά την εκπαιδευτική προϋπηρεσία και υπερμοριοδοτόντας την επαγγελματική. Επίσης στο ίδιο ΦΕΚ σελίδα 1138 και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 41 το ν.3762/2009 (ΦΕΚ 75Α΄), στο Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζεται ως διδακτική προϋπηρεσία του ΟΑΕΔ, ΜΟΝΟ  ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και όχι των τεχνολογικών ειδικοτήτων και μόνο για την περίοδο που οι σχολές λειτουργούσαν ως ΤΕΕ Α΄ και Β΄ κύκλου.

2. Βάσει του ΦΕΚ 46/τ.Προκ.ΑΣΕΠ/24/12/2019 σελίδα 1137 του Υπουργείου Παιδείας, ως αποδεικτικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ορίζεται η ΑΠΑΙΤΕ ή πρώην ΣΕΛΕΤΕ, πτυχία παιδαγωγικών σπουδών ΑΕΙ ή βεβαιώσεις Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ύστερα από παρακολούθηση ομάδας μαθημάτων. Στα κριτήρια μοριοδότησης του ΟΑΕΔ “όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας αλλά έχουν τουλάχιστον (5) πέντε χρόνια εμπειρίας εκ των οποίων τα (3) τρία χρόνια διδακτικής, συμπεριλαμβάνονται στον ίδιο πίνακα με όσους έχουν το πιστοποιητικό.

3. Ενημερώνουμε ότι με βάσει την προκήρυξη ειδικοτήτων για εκπαιδευτές ενηλίκων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σελίδα 16-17, η διδακτική εμπειρία σε δομές του ΙΕΚ ΟΑΕΔ, δεν μοριοδοτείται ως διδακτική ούτε και ως επαγγελματική (σύμφωνα με το από 6/03/2020 έγγραφο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ΓΓΕΕ ΚΔΒΜ).

Για ποια λοιπόν «ίση μεταχείριση» μιλάτε κ. Υπουργέ;

4. Αναφέρθηκε από τον κ. Υπουργό ότι πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις ΕΠΑ.Σ και επεσήμανε ότι λήφθηκαν υπόψη έγγραφες προτάσεις τους. Δεν μας είπε όμως ποιες είναι οι προτάσεις που του έγιναν και ποιες από αυτές έχει σκοπό να ενσωματώσει στο νέο σύστημα μοριοδότησης. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι προτάσεις για διαβούλευση ήρθαν μόνο στους Διευθυντές των σχολείων ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ στις 27/05/2020 για να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την 29/05/2020 και ώρα 14:00. Κατόπιν διαμαρτυρίας των Ωρομισθίων – Αναπληρωτών η διαβούλευση πήρε παράταση μέχρι και την Κυριακή 31/05/2020. Το σύνολο δε της εκπαιδευτικής κοινότητας αντέδρασε.

Το βασικό θεμέλιο για την ύπαρξη και λειτουργία ενός Δημοκρατικού καθεστώτος είναι η ισονομία κατά τον Αριστοτέλη “το μόνο σταθερό Κράτος είναι αυτό που όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”. Όταν ένας πλημμελώς  ενημερωμένος άρχων πολίτης κυβερνά αδικώντας, κρίνεται πάντα ανεπαρκής.

Τέρμα πια η κοροϊδία, τέρμα πια η ανοχή, βρισκόμαστε σε καθεστώς ομηρίας και απανωτών συμβάσεων επί εικοσαετίας.

  1. Απαιτούμε να ισχύσει για το σχολικό έτος 2020-2021, το περσινό σύστημα μοριοδότησης.
  2. Άμεση αναγνώριση της εκπαιδευτικής μας προϋπηρεσίας, σε όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς.
  3. Άμεσες μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην διοικητική λειτουργία των σχολείων.
  4. Επιτέλους ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους εκπαιδευτικούς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΟΑΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Διαβάστε ακόμα:

ΑΣΕΠ – Προκήρυξη 3ΕΑ/2019: Σε ΦΕΚ οι πίνακες κατάταξης Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας ΕΑΕ

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται το μάθημα της κολύμβησης – 300 καθηγητές Φυσικής Αγωγής θα απασχοληθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook