Πανελλαδικές 2020 – Αρχαία Ελληνικά: Σχολιασμός των θεμάτων

Τα φετινά θέματα στα Αρχαία ελληνικά είναι σαφή ως προς τη διατύπωση και χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας με ουσιαστικές ερωτήσεις. Το διδαγμένο κείμενο, αποτελεί νέα ενότητα της εξεταστέας ύλης, προέρχεται από τη Πολιτεία του Πλάτωνα, συγκεκριμένα από την αλληγορία του σπηλαίου και αναφέρονται στη παιδεία όπως την αντιλαμβάνονται ο Σωκράτης και οι Σοφιστές και απαιτούσαν γνώση των σχολίων του Φακέλου Υλικού. Οι ερωτήσεις Εισαγωγής προέρχονται από τα κεφάλαια του Πλάτωνα και του Σωκράτη, ενώ η λεξιλογική ερώτηση απαιτούσε αντιστοίχιση λέξεων και προτάσεις στα Νέα Ελληνικά χωρίς να παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία. Τέλος η σύγκριση του παράλληλου κειμένου από τον Ε.Π.Παπανούτσο με το κείμενο αναφοράς χαρακτηρίζεται εύκολη.

Το αδίδακτο κείμενο προέρχεται από τον Ξενοφώντα, Πόροι ή περί προσόδων. Η μετάφραση είναι μέτριας δυσκολίας και η γραμματική χαρακτηρίζεται βατή. Οι ερωτήσεις του συντακτικού περιορίστηκαν σε αναγνώριση λέξεων, μιας μετοχής και χαρακτηρισμό δύο δευτερευουσών προτάσεων.

Ομάδα Φιλολόγων ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ

Δείτε τα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις εδώ

Επιμέλεια απαντήσεων:

«Μεθοδικό» Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης

 

Τηλ. 210 99 40 999Τηλ. 210 96 36 300
Αργυρούπολη:
Βουλιαγμένης & Κύπρου 2Μεθοδικό Νέας Σμύρνης:

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 45 
Τηλ: 210 9 310 320 

Γλυφάδα:
Γούναρη 199 & Ιλίου

 

Χρήσιμα για τον υποψήφιο:

Δείτε τα θέματα των Πανελλαδικών/Πανελληνίων Εξετάσεων 2020, καθώς και προτάσεις με ενδεικτικές απαντήσεις λίγο μετά την ανακοίνωσή τους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρίσκετε καθημερινά, από τις 15/6, τα θέματα των εξετάσεων και τις λύσεις τους:

Θέματα και Απαντήσεις Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

Πρόγραμμα Πανελλαδικών:

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. 2020 εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ & ΕΠΑΛ 2020: Αναλυτικός οδηγός για τους υποψηφίους

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook