Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή

Οι μόνιμοι διορισμοί Εκπαιδευτικών είναι υποχρέωση της πολιτείας, δεν είναι παροχή!

Ένα από τα σημεία τριβής μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Εκπαιδευτικών είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και ταυτόχρονα η θέσπιση κατώτατου ορίου μαθητών ανά τμήμα.

Όλοι τώρα έχουν κατανοήσει ότι η σκοπιμότητα αυτής της ρύθμισης δεν είναι φυσικά η αναβάθμιση του Σχολείου, όπως τιτλοφορείται το εν λόγω νομοθέτημα, αλλά οι μετακινήσεις μαθητών και ο περιορισμός του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Νομοθέτησε ένα φτωχότερο Δημόσιο Σχολείο με μεγαλύτερα και λιγότερα τμήματα που θα χρειαστεί λιγότερους Εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα ότι σε λίγο καιρό ποιος θα θυμάται ότι εν μέσω πανδημίας νομοθέτησε όλα αυτά χωρίς κανέναν διάλογο, προσπαθεί τώρα να χρεωθεί στα θετικά της την πρόσληψη μεγάλου αριθμού αναπληρωτών και την πρόθεσή της για πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.

Ο μεγάλος αριθμός (25.188) συναδέλφων αναπληρωτών που προσλήφθηκαν φέτος όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα δεν  πρέπει να αποτελεί καύχημα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αφού τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν μόνιμοι διορισμοί ήταν το 2010 (ΠΕ70 1025, ΠΕ60 338, ΠΕ16 11, ΠΕ06 3, ΠΕ11 2. Συνολικά 1379) αλλά επιβεβαιώνουν το κυρίαρχο αίτημα του Κλάδου για πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.

Διαβάστε ακόμα:

Ανακοινώθηκαν οι αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης 2020

Εγκύκλιοι για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου Νηπιαγωγείων και Δημοτικών για το 2020-2021

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook