Η ευγνωμοσύνη είναι ένα πρίσμα θετικής στάσης, μια επιλογή.

Η ευγνωμοσύνη είναι τρόπος ζωής.

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το βιβλίο της Δήμητρας Διδαγγέλου «Ευγνωμοσύνη – Για μια ζωή γεμάτη ικανοποίηση». Η έκφραση της ευγνωμοσύνης είναι ένας απλός και επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να νιώσουμε μεγαλύτερη ευτυχία, αισιοδοξία, αγάπη, και να αντλήσουμε ικανοποίηση από τη ζωή μας, ακόμα και σε συνθήκες που δεν μοιάζουν ιδανικές.

«Ευγνωμοσύνη»

Η ψυχολόγος Δήμητρα Διδαγγέλου αναδεικνύει την ευεργετική επίδραση της ευγνωμοσύνης, συνδυάζοντας τη βιωματική και βιβλιογραφική έρευνα με την επαγγελματική της εμπειρία στη θεραπευτική γραφή. Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα συναντήσει μαρτυρίες ανθρώπων και ιστορίες ευγνωμοσύνης που δίνουν δύναμη και έμπνευση: από μια γυναίκα με καθολική σχεδόν αναπηρία που νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στη ζωή, ακόμα και στην ασθένειά της· μια συνταξιούχο η οποία, ύστερα από την απώλεια του επί τριάντα χρόνια συντρόφου της, προχωρά με αισιοδοξία και αίσθημα πληρότητας· μέχρι μια κοπέλα που παραλίγο να χάσει τη ζωή της σε επέμβαση ρουτίνας και μέσα από την ευγνωμοσύνη κατάφερε να δώσει νόημα στην εμπειρία της και να τη μεταμορφώσει σε δώρο για άλλους ανθρώπους. Η τελευταία ενότητα του βιβλίου περιέχει ασκήσεις βασισμένες σε τεχνικές της θεραπευτικής γραφής, με σκοπό ο αναγνώστης να εντάξει την ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητά του και να εκτιμήσει τα οφέλη της.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Σελ.: 184
Τιμή: €14,00 (με ΦΠΑ)
ISBN 978-960-03-6715-7

Διαβάστε ακόμα:

Στον Σταύρο Χριστοδούλου το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020

Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2019

Νέα αρχή για τη ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ!

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook