Επαναλειτουργούν από σήμερα Ωδεία, Μουσικές Σχολές, Σχολές Χορού και Δραματικής Τέχνης

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Απόφαση σχετικά με την επανέναρξη και τους κανόνες λειτουργίας δομών της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Τα βασικά άρθρα

Επανέναρξη λειτουργίας δομών της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

Από την προσωρινή απαγόρευση του άρθρου πρώτου της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.28237 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών (Β’ 1699), εξαιρούνται οι εκπαιδευτικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δημόσιες ή ιδιωτικές στο σύνολο της Επικράτειας, ως εξής:

α) Για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 και εξής, η λειτουργία: i) των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης, ii) των Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών Χορού, iii) των Ωδείων και Μουσικών Σχολών για τους σπουδαστές ηλικίας άνω των έντεκα (11) ετών, iv) των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, v) του Προπαρασκευαστικού Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, και vi) των Ερασιτεχνικών Σχολών Χορού για τους σπουδαστές ηλικίας άνω των έντεκα (11) ετών.

β) Για το χρονικό διάστημα από 25.5.2020 και εξής, η λειτουργία των λοιπών εκπαιδευτικών δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για τους σπουδαστές άνω των έντεκα (11) ετών.

Απαγορεύσεις και κανόνες λειτουργίας δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης

1. Οι διοικήσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των φορέων του άρθρου πρώτου, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα προσήκοντα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και των εν γένει δραστηριοτήτων τους.

2. Ειδικές απαιτήσεις και απαγορεύσεις για τη λειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης του άρθρου πρώτου είναι οι ακόλουθες:

α. Απαγορεύεται η διδασκαλία και η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, τυμπάνων καθώς και η φωνητική διδασκαλία.

β. Στις αίθουσες διδασκαλίες και στους λοιπούς κλειστούς χώρους των ανωτέρω δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

γ. Επιβάλλεται ενδελεχής και συχνός καθαρισμός και η τοπική απολύμανση όλων των μουσικών οργάνων και όλων των επιφανειών που αγγίζονται από μαθητές σπουδαστές και δασκάλους-καθηγητές.

3. Στους χώρους γραφείων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των φορέων του άρθρου πρώτου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των εργαζομένων.

4. Η ασφαλής λειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης του άρθρου πρώτου γίνεται σύμφωνα με την από 13.5.2020 εισήγηση της 47ης συνεδρίασης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει να τηρούνται για τη ασφαλή επαναλειτουργία των δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, όπως αυτά εξειδικεύονται και κοινοποιούνται με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

5. Η Διοίκηση των φορέων και των επιχειρήσεων του άρθρου πρώτου φροντίζει ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών, σπουδαστών, δασκάλων, καθηγητών και εργαζομένων ιδίως σε σχέση με τον φυσικό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, την αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Παράταση διδακτικού έτους

Για όλες τις ανωτέρω δομές της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης το διδακτικό έτος παρατείνεται έως τις 31.7.2020.

Μετακίνηση μαθητών-σπουδαστών

Από την προσωρινή απαγόρευση του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.27818/3.5.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών (Β’ 1648), εξαιρείται η μετακίνηση των μαθητών σπουδαστών και δασκάλων-καθηγητών των ανωτέρω εκπαιδευτικών δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, η ιδιότητα των οποίων αποδεικνύεται με κάθε κατάλληλο έγγραφο που πιστοποιεί τη φοίτηση ή την εργασία στις εν λόγω εκπαιδευτικές δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δημόσιες ή ιδιωτικές στο σύνολο της Επικράτειας.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Επιστρέφουν στα σχολεία τη Δευτέρα 18 Μαΐου οι μαθητές της A’- B’ Λυκείου και του Γυμνασίου.

Από τις 18 Μαΐου η επανέναρξη λειτουργίας του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξη μαθητείας» αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Μαΐου στα Προπύλαια – Οι ανακοινώσεις ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook