Στην επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και τη δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες μέσω ψηφιακής πλατφόρμας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών.

«Την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων με την επιστροφή στα θρανία της Γ’ Λυκείου, η οποία κύλησε δίχως προβλήματα.

Αύριο ξεκινούν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, αλλά και το Γυμνάσιο. Έχουμε επισημάνει τους κανόνες και τα μέτρα υγιεινής που ισχύουν και τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τα παιδιά μας και να γεμίσουν από τις φωνές τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει να δίνεται η δυνατότητα μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους για παροχή σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στις σχολικές μονάδες οι οποίες τελούν σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, συνεχίζεται η δυνατότητα για σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς.

Στις σχολικές μονάδες οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, προβλέπεται για τους μαθητές που μένουν σπίτι για λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, με τις προϋποθέσεις και τις εγγυήσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Συνοπτικά, έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής, αποθήκευσης ήχου και εικόνας. Ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες αποστέλλεται από τον εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους εν λόγω μαθητές και οι ψηφιακές αίθουσες είναι κλειδωμένες με έλεγχο εισόδου από τον ή την εκπαιδευτικό.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετάδοση και εικόνας, θα φαίνονται μόνο ο εκπαιδευτικός ή/και ο πίνακας. Η μετάδοση καλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι τυχόν εξέταση των μαθητών.

Όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής αλλά και δημόσιας υγείας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει την πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως. Και αυτό κάνει.» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστρέφουν στα σχολεία τη Δευτέρα 18 Μαΐου οι μαθητές της A’- B’ Λυκείου και του Γυμνασίου.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Μαΐου στα Προπύλαια – Οι ανακοινώσεις ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ

Σε ΦΕΚ η Απόφαση για απευθείας μετάδοση των μαθημάτων / Σύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook