Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ σχετικά με την επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID 19. 

Ποιους αφορά

Επέκταση της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια, για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19:

1.1. Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

1.2. Ασθενείς/άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών με:

α) ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση, παρά τη μέγιστη αγωγή,

β) αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη: HbA1c του τελευταίου 3μήνου: 8.0% ή Μ.Ο. τιμών γλυκόζης αίματος >200 mg/dL τις τελευταίες 7 ημέρες και ασθενείς με μικρο/ μακρο αγγειακές επιπλοκές,

γ) χρόνια αναπνευστικά νοσήματα μέτριου προς σοβαρού βαθμού: ασθενείς με άσθμα με 2 παροξύνσειςκατά το τελευταίο έτος, παρά τη μέγιστη αγωγή (με β-διεγέρτη και εισπνεόμενο κορτικοειδές), ασθενείς με ΧΑΠ που βρίσκονται σε οξυγονοθεραπεία κατ’ οίκον ή παρουσίασαν 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος ή/και μία νοσηλεία σε νοσοκομείο, ασθενείς σε μόνιμη οξυγονοθεραπεία για άλλες αναπνευστικές παθήσεις,

δ) χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, εφ’ όσον παρουσιάζουν: κλάσμα εξώθησης αριστεράς κοιλίας:< 40%, ενεργό ισχαιμία του μυοκαρδίου, άνω του μετρίου βαθμού στένωση ή ανεπάρκεια μιτροειδούς ή αορτικής βαλβίδας, πνευμονική υπέρταση, ιστορικό πρόσφατης καρδιοχειρουργικής επέμβασης (προ τριμήνου), καθώς και οι μυοκαρδιοπάθειες,

ε) χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που υποβάλλονται σε εξωνεφρική κάθαρση,

στ) χρόνια ηπατική ανεπάρκεια (κίρρωση).

1.3. Άτομα με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (BMI>40).

1.4. Άτομα όλων των ηλικιών, που παρουσιάζουν σοβαρή ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη) σύμφωνα με τη γνώμη του θεράποντος ιατρού – Μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν >2 ανοσοκατασταλτικά φάρμακα – HIV ασθενείς με CD4<200/μL.

1.5. Ασθενείς με διάγνωση νεοπλασίας κατά την τελευταία πενταετία ή που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

1.6. Ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, δρεπανοκυτταρική αναιμία και πολυμεταγγιζόμενα άτομα.

1.7. Γυναίκες που κυοφορούν.

(Από την έναρξη ισχύος της Απόφασης, καταργείται η αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 64/315/οικ.8030/18.3.2020 (928 Β΄) κοινή υπουργική απόφαση, με θέμα: «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/ αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-9».)

Δείτε την ΚΥΑ εδώ

Εγκύκλιος για τη Ρύθμιση απουσιών μαθητών/τριών

ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση απουσιών μαθητών/τριών»

Σχετ. : η με αρ. πρωτ. 53341//ΓΔ4/11-5-2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού με το οποίο σας ενημερώσαμε για την με αρ. 52840/ΓΔ4/08-05-2020 Υ.Α. (Β΄ 1765) με θέμα «Ρύθμιση απουσιών μαθητών /τριών διδακτικού έτους 2019-2020», σας γνωστοποιούμε ότι εκδόθηκε η με αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/341/9188/11-5-2020 ΚΥΑ (Β΄1800) με θέμα «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19», που αφορά στον περαιτέρω προσδιορισμό των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19.

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Αναλυτικά η διαδικασία εισαγωγής μαθητών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το 2020-2021

Πανελλαδικές 2020 – Στρατιωτικές Σχολές: Από 13/5 η υποβολή δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις ΠΚΕ

Αναλυτικά η εγκύκλιος για την επαναλειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook