Περί τις 20.000 υφασμάτινες, επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες με θήκη για φίλτρο, που ράφτηκαν από τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης», παραδόθηκαν την Τρίτη 5 Μαΐου, στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης ως δωρεά στο Υπουργείο Υγείας, για να διατεθούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας προσεχώς, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας. Την περισυλλογή των μασκών από τις μοδίστρες και την παράδοσή τους στο Νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης, ανέλαβε η «Interamerican».

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε με επιστολή του τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» για την εξαιρετικά σημαντική δωρεά και το έργο τους.

Σε συνέχεια των πρώτων 40.000 μασκών που ράφτηκαν εντός του μήνα Απριλίου, οι εμπνευστές της αρχικής ιδέας Μάριος Ελευθεριάδης και Κωνσταντίνος Τεκτονίδης συνεχίζουν «βάζοντας πλώρη» για 100.000 μάσκες επιπλέον, που πρόκειται να καλύψουν ανάγκες σε τόπους, δομές υγείας, υπηρεσίες και όχι μόνο. Στο νέο αυτό εγχείρημα oι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης», συνεργάζονται με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και με το «Give & Fund», με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από όποιον είναι πρόθυμος να στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αγοραστούν, υφάσματα & λάστιχα  και  να στεφθεί με επιτυχία ο νέος στόχος, ώστε να φτιαχτούν οι επόμενες 100.000 μάσκες.  

Το σχετικό link του Crowdfunding  για τη δωρεά σας είναι το εξής:

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/Modistres-Amesis-Anagkis

Λίγα λόγια για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης»

Δημιουργήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας εν μέσω κορωνοϊού. Δεν αποτελούν κάποια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ούτε κάποιον σύλλογο που μετρά χρόνια. Οι «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του Θεσσαλονικιού εικαστικού Μάριου Ελευθεριάδη, που μαζί με τον βιοτέχνη ένδυσης Κωνσταντίνο Τεκτονίδη αποφάσισαν να κινήσουν το «γρανάζι» για να φτιαχτούν υφασμάτινες μάσκες στις 27 Μαρτίου 2020. Οι ενεργές μοδίστρες φτάνουν τις 300 και πλέον, ενώ σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα, η εθελοντική αυτή ομάδα θεωρείται ως η μεγαλύτερη φιλανθρωπική πρωτοβουλία στη χώρα για τη ραφή μάσκας.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις σημαντικότερες ειδήσεις για τον νέο κορονοϊό covid-19 εδώ

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις – Απαντήσεις | Δεν φοβόμαστε, Προστατευόμαστε – Ασπίδα μας, η γνώση

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook