Με νέα δωρεά 3.070 συσκευών τάμπλετ και 80 φορητών υπολογιστών, αξίας άνω των 645.000 ευρώ, συνεχίζεται η παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της χώρας. Η σημαντική αυτή δωρεά έρχεται να προστεθεί στις 15.200 συσκευές τάμπλετ και 2.200 φορητούς υπολογιστές, συνολικής αξίας 2,48 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν δωρίσει ιδιωτικοί φορείς.

Οι νέοι δωρητές:

–  Όμιλος QUEST (με θυγατρικές εταιρείες iSquare, Info Quest Technologies, Uni Systems, ACS, Cardlink και Quest Energy) προσφορά 1000 Apple iPad 4G,
– Anytime της INTERAMERICAN προσφορά 1.500 tablets,
– ACCENTURE από το χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών,
– ELPEDISON από το χώρο της ενέργειας,
– ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ από το χώρο των μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων,
– ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ,

(Δωρεές, συνολικού ύψους άνω των 645.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 3.150 συσκευές φορητών υπολογιστών και τάμπλετ για δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας).

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, ο εν λόγω εξοπλισμός, που είναι καθ’ οδόν για σχολικές μονάδες, κυρίως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα αποτελεί περιουσία των σχολείων και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και κυρίως για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το ύψος των δωρεών, το μαθητικό πληθυσμό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

Διαβάστε ακόμα:

Αναλυτικά η εγκύκλιος για την επαναλειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για το πώς θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες – Εγκύκλιος για τα σχολεία Β/θμιας

Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων

Ανακοινώσεις Κεραμέως: Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία – Αναλυτικά το σχέδιο

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook