Το ΙΕΠ διενεργεί δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΦΑΣΗ.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Η αναγκαιότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις θεματικές ενότητες του γλωσσικού εγγραμματισμού, του εγγραμματισμού στα μαθηματικά, καθώς και του εγγραμματισμού στις Φυσικές Επιστήμες είναι απαραίτητη, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, τις μελέτες ανίχνευσης επιμορφωτικών αναγκών, τις εξελίξεις και τις αλλαγές στα συγκεκριμένα επιστημονικά αντικείμενα.

Για τον λόγο αυτό το ΙΕΠ θα υλοποιήσει σχετική πιλοτική επιμορφωτική δράση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μεικτές ομάδες/τμήματα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου) με εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Α, Β΄και Γ’ Γυμνασίου). Αντικείμενο της επιμόρφωσης, η οποία εφαρμόζεται πιλοτικά και χωρίς χρηματοδότηση, είναι ο εγγραμματισμός στη γλώσσα και στην κατανόηση κειμένων, ο εγγραμματισμός στα μαθηματικά και ο εγγραμματισμός στις φυσικές επιστήμες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο Μητρώο έχουν τα φυσικά πρόσωπα που κατά την περίοδο υποβολής της αίτησής τους υπηρετούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδων ΠΕ70, ΠΕ71, ΠΕ02 ΠΕ03 και ΠΕ04, και οι οποίοι ασκούν διδακτικά καθήκοντα στις τάξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο καλούνται να υποβάλουν αίτηση στη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo από 05.05.2020 έως και 11.05.2020 και ώρα μέχρι τις 15:00 μμ., επιλέγοντας μόνο την αντίστοιχη Θεματική Κατηγορία.

Δείτε την Πρόσκληση εδώ

Υποβολή αίτησης στο https://www.iep.edu.gr/services/mitroo

Διαβάστε ακόμα:

Επιστρέφουν στα σχολεία αύριο Τετάρτη 6/5 οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπαίδευσης

Τρίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 6 Μαΐου προκήρυξε η ΟΛΜΕ – Το Πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας

Ανακοινώσεις Κεραμέως: Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία – Αναλυτικά το σχέδιο

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook