Σύσταση προς όλους τους Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων να συνεχιστούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως και όχι δια ζώσης απευθύνει η ΟΕΦΕ.

Προς όλους τους Εκπαιδευτικούς – Φροντιστές μέλη της Ο.Ε.Φ.Ε.

 Αθήνα, 4-5-2020

Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά από διεξοδική συζήτηση και προβληματισμό, στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. και στη Συνέλευση Αντιπροσώπων που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη χθες 3-5-2020, ομόθυμη Απόφαση ήταν να απευθύνουμε μία σύσταση προς όλους τους Ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων: Να συνεχίσουμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως και όχι δια ζώσης και στη νέα φάση που έχουμε εισέλθει.

Ακούγοντας τις ενδιαφέρουσες και άκρως κατατοπιστικές οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να διασφαλιστούν για ασφαλή λειτουργία των Φροντιστηρίων μας από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου, Υγειονολόγο-ειδικό στα θέματα κορωνοιού κ. Ντελέζο Κωνσταντίνο, σταθμίζοντας όλες τις εναλλακτικές λύσεις και προτάσσοντας την ανάγκη να διασφαλίσουμε πλήρως την Δημόσια Υγεία, την Υγεία των μαθητών μας, των καθηγητών μας, των γονέων, αλλά και την δική μας , καταλήξαμε σ’ αυτή τη σύσταση.

Αυτό επιβάλλει η ευθύνη μας απέναντι στους Φροντιστές και την κοινωνία. Είναι αυτονόητο, ότι η τελική απόφαση ανήκει σε κάθε Φροντιστή.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε.

Γιάννης Βαφειαδάκης

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων και τη σταδιακή επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας που ανακοίνωσε πρόσφατα η Υπουργός Παιδείας, τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου. Θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα πρόληψης, δηλαδή η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα.

 Διαβάστε ακόμα:

Ανακοινώσεις Κεραμέως: Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία – Αναλυτικά το σχέδιο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook