Αίτημα άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με αντικείμενο το νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας έχει ήδη κάνει γνωστή την απόλυτη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική, δίχως σεβασμό στους κανόνες του θεσμικά κατοχυρωμένου κοινωνικού διαλόγου και μάλιστα εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τα παγκόσμια δεδομένα πανδημίας, ανάρτηση σε δημόσια διαβούλευση νέου πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση. Ενός πολυνομοσχεδίου που για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  αποτελεί άκρως επιθετική εκ μέρους της Κυβέρνησης προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης και της πανδημίας ως ευκαιρίας, ώστε να επιβάλει ριζικές αναδιαρθρώσεις που επιφέρουν συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε γίνει αποδέκτες καμίας πρόσκλησης εκ μέρους σας σε διάλογο κάτι που, θεσμικά ενεργώντας, θα έπρεπε να έχετε ήδη πράξει.

Ζητάμε την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουμε την αντίθεσή μας επί του σχεδίου νόμου και να σας καταθέσουμε τις απόψεις – προτάσεις μας.

(Επιστολή της ΔΟΕ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας – 28/4/2020)

Διαβάστε ακόμα:

Η ΟΛΜΕ για το ν/σ του ΥΠΑΙΘ – Συμμετοχή στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης των εργαζομένων την Τρίτη 28/4

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ του ΥΠΑΙΘ για την αναβάθμιση του σχολείου – Ρυθμίσεις σε 3 βασικούς άξονες

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook