Η συναυλία που έδωσε στις 20 Ιανουαρίου 2019 το θρυλικό Juilliard String Quartet, θα μεταδοθεί από το κανάλι του ΜΜΘ στο youtube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece) από την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 στις 19:00 και για 48 ώρες. Έτσι, το κοινό μπορεί να απολαύσει ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα στον χώρο της κλασικής μουσικής παγκοσμίως, το κουαρτέτο εγχόρδων της διάσημης Μουσικής Σχολής Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, το οποίο μάλιστα στην τωρινή σύνθεσή του έχει ως πρώτο βιολί τη διακεκριμένη Θεσσαλονικιά βιολονίστα Αρετή Ζούλα! Η συναυλία στο Μέγαρο, μάλιστα, αποτέλεσε την πρώτη εμφάνισή της στη γενέτειρά της με το συγκεκριμένο σχήμα.

Το Juilliard String Quartet ιδρύθηκε το 1946 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσικά σύνολα του κόσμου. Στην 74χρονη ιστορία του έχει να επιδείξει μια ογκώδη δισκογραφία με περισσότερους από 100 τίτλους και σημαντικότατες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τέσσερα βραβεία Grammy. Tα μέλη του είναι πάντοτε καθηγητές της Σχολής και ανανεώνονται ανά διαστήματα. Αυτή την περίοδο το σχήμα απαρτίζεται από τον Ronald Copes (β’ βιολί), τον Roger Tapping (βιόλα), την Astrid Schween (βιολοντσέλο) και την Αρετή Ζούλα (α’ βιολί).

Στην online μετάδοση θα παρακολουθήσουμε το β’ μέρος της συναυλίας, όπου το Juilliard String Quartet ερμηνεύει το κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 8 σε μι ελάσσονα, έργο 59 αρ. 2, «Ραζουμόφσκι», του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Διαβάστε ακόμα:

Οι βιολιστές στη στέγη! Σίμος Παπάνας – Αντώνης Σουσάμογλου στο ΜΜΘ (Βίντεο)

ThesSingers – Σχήμα Λόγου: 43 καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη σε ένα ιστορικό τραγούδι

«Όμορφη πόλη»: Ένα βίντεο για τη Θεσσαλονίκη από το Μέγαρο Μουσικής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook