Το schooltime.gr έλαβε και δημοσιεύει την παρακάτω επιστολή:
Κραυγή αγωνίας από χιλιάδες φοιτητές με πρακτική σε σχολικές μονάδες
Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χαθεί το εξάμηνο και γι’ αυτό το λόγο τέθηκε σε ισχύ η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σε παιδαγωγικές σχολές στο εαρινό εξάμηνο πραγματοποιείται η πρακτική άσκηση σε σχολεία, η οποία φέτος ανεστάλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το διατμηματικό μεταπτυχιακο ειδικής αγωγής των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Πατρών όσο και το μεταπτυχιακο ειδικής αγωγής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στις εν λόγω περιπτώσεις, στο τελευταίο εξάμηνο οι φοιτητές καλούνται να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε σχολικές δομές, πράγμα το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων προς αποφυγήν διάδοσης του covid 19.
Εν προκειμένω, όχι απλά θα χαθεί το εξάμηνο, αλλά δεν θα γίνει ολοκλήρωση των σπουδών και έκδοση των μεταπτυχιακών τίτλων με ο,τι συνέπειες έχει αυτό οικονομικά και επαγγελματικά. Παράλληλα, εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο από τη νέα σχολική χρονιά, λόγω των αυστηρών μέτρων υγιεινής, να μην επιτραπεί από τους διευθυντές η είσοδος των φοιτητών τόσο στα γενικά σχολεία προς αποφυγήν συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες, όσο και στα ειδικά δεδομένου ότι φοιτούν μαθητές με υποκείμενα νοσήματα. Δεν πρέπει να ληφθεί μέριμνα για το γεγονός αυτό και να υπάρξει κάποια τροποποίηση (όπως συνέβη με την μετατροπή της δια ζώσης εκπαίδευσης σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση), ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο όπως διαβεβαιώνει η Υπουργός και να καταφέρουν οι φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους;
Οι φοιτητές, αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου για την περίπτωσή τους, αγωνιούν, ζητούν να αντιμετωπιστούν ισότιμα και όχι οι περισσότερες σχολές να ολοκληρώσουν το εξάμηνο ενώ οι παιδαγωγικές, λόγω της μη πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης στα σχολεία, να το χάσουν.
Διαβάστε ακόμα:
Μετεγγραφές φοιτητών: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Πανελλαδικές: Αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Γ/θμια Εκπαίδευση φέρνει το νέο ν/σ του ΥΠΑΙΘ