Το βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου Τη μέρα που πάγωσε ποταμός (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Κύπρου 2019) είναι υποψήφιο για το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2020 (EUPL).

Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει τη δημιουργικότητα και ποικιλομορφία της Ευρώπης στον χώρο της πεζογραφίας, καθώς και να προωθήσει τη λογοτεχνία με μεταφράσεις των βραβευμένων έργων και καλλιεργώντας τον διαπολιτισμικό διάλογο. Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει αναθέσει τον συντονισμό του στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Βιβλιοπωλών (EIBF), στο Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων (EWC) και στην Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP).

«Τη μέρα που πάγωσε ποταμός»

Στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» συμμετέχουν 41 χώρες και κάθε χρόνο δεκατρείς από αυτές λαμβάνουν μέρος με υποψήφια βιβλία. Φέτος συμμετέχουν το Βέλγιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Γερμανία, η Δανία, η Εσθονία, το Κόσοβο, η Κροατία, η Κύπρος, η Ισπανία, το Λουξεμβούργο, το Μαυροβούνιο και η Νορβηγία. Κάθε χώρα ορίζει μία επιτροπή για να προτείνει και να κρίνει τα υποψήφια βιβλία. Ο νικητής από κάθε χώρα θα ανακοινωθεί στις 19 Μαΐου 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook