Πάνω από 20.000 είναι οι συνάνθρωποι μας οι οποίοι έλαβαν και θα λάβουν από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την «Αποστολή» πακέτα με διάφορα απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινότητα τους, αλλά και γεύματα που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για τις μέρες αυτές. H διανομή θα συνεχιστεί και μετά τις μέρες του Πάσχα.

Μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus»:

-16.800 ωφελούμενοι λαμβάνουν πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ).

-750 οικογένειες υπερήλικων και ευπαθών ομάδων, από τις 4.000 οικογένειες που εξυπηρετούνται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, παραλαμβάνουν πακέτο τροφίμων κατ’ οίκον.

-520 δικαιούχοι του ημερήσιου συσσιτίου του ΚΥΑΔΑ πήραν ήδη από την «Αποστολή» και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κάθε εβδομάδα πλήρες πακέτο τροφίμων, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.

-500 γεύματα για όλη την ημέρα  διανέμονται σε Δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Ξενοδοχείο ΙΟΝΙΣ, Εστία Αθηνών), καθώς και σε άστεγους, μέσα από το καθημερινό streetwork.

-Επιπλέον 2.000 οικογένειες ωφελούμενων συσσιτίων ενοριών της Αθήνας  έλαβαν εορταστικό πακέτο τροφίμων για το Πάσχα.

-800 μερίδες με παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό θα διανεμηθούν την ημέρα του Πάσχα στην Πολυδύναμη Δομή Αστέγων αλλά και σε ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται στο δρόμο μέσω των ομάδων  streetwork.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, που είχαν άμεσες ανάγκες σε τρόφιμα εξυπηρετήθηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες από το «Βοήθεια στο Σπίτι Plus». Ένα πρόγραμμα που είναι στη διάθεση όλων των κατοίκων της Αθήνας μέσα από τον τηλεφωνικό αριθμό 1595.

Επίσης ήδη η «Αποστολή» σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έχουν προσφέρει μέσω των ενοριών επιπλέον 8.000 δέματα που περιλαμβάνουν και το πασχαλινό αρνί.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έχοντας συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες προϊόντων από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων τροφίμων, αλλά και από ιδίους πόρους, πραγματοποίησαν  διανομές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα θα διανεμηθεί  το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020 σε 750 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Το γεύμα θα περιλαμβάνει  αρνάκι με πατάτες, σαλάτα, τυρί, ψωμί, τσουρέκι και  κόκκινο αυγό.

Το γεύμα θα διανεμηθεί σε ωφελουμένους των Δομών Αστεγίας και  των Δομών  Συσσιτίου μέσω του συσσιτίου στους κατά τόπους χώρους διανομής συσσιτίου και σε  ωφελουμένους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με κατ’ οίκον διανομή από τους εργαζομένους του προγράμματος.

(Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook