Εγκύκλιο με διευκρινίσεις σχετικά με την τήρηση και ανάρτηση Απουσιολογιών / Παρουσιολογίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ που απασχολούνται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων ΕΣΠΑ 2014-2020 και ΠΔΕ σε σχολικές μονάδες (πλην ΚΕΣΥ) κατά την περίοδο εφαρμογής μέτρων αντιμετώπισης κορωνοϊού εξέδωσε σήμερα, 9 Απριλίου, το Υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με τη συμπλήρωση και ανάρτηση των Απουσιολογίων/Παρουσιολογίων των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020:

1. Για τον μήνα Μάρτιο τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια

Α) πρέπει να είναι συμπληρωμένα, για όλους τους αναπληρωτές, μέχρι 10/3/2020, ήτοι την τελευταία μέρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Β) Από τις 11/3/2020 και μέχρι 31/3/2020 ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ , αποκλειστικά και μόνο, για τις περιπτώσεις αναπληρωτών με άδειες μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή/και μακροχρόνιες άδειες ασθενείας, για τις οποίες οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να ενημερώνουν τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας άμεσα τους καταχωριστές της οικείας Δ/νσης.

Τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια που τηρούνται θα υπογράφονται από τους Δ/ντές σχολικών μονάδων.

Με την επιστροφή των αναπληρωτών, θα συνυπογράφονται τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια που τηρούνται από τους Διευθυντές σχολικών μονάδων καταλλήλως και από τους αναπληρωτές και θα αναρτώνται στην πλατφόρμα ανάρτησης παραστατικών (https://invoices-schools.espa.minedu.gov.gr) από σχολικές μονάδες ή θα αποστέλλονται στις οικείες Δ/νσεις Εκπαίδευσης.

2. Για το μήνα Απρίλιο, για όσο χρονικό διάστημα οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές (πιθανά όλο τον μήνα), ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ για τους αναπληρωτές Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, την τήρηση Απουσιολογίων Παρουσιολογίων, αποκλειστικά και μόνο, για εκείνους τους αναπληρωτές με άδειες μητρότητας (τοκετού και λοχείας) και μακροχρόνιες άδειες ασθενείας, για τις οποίες οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να ενημερώνουν τηλεφωνικά ή και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας άμεσα τους καταχωριστές της οικείας Δ/νσης.

Τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια που τηρούνται θα υπογράφονται από τους Δ/ντές σχολικών μονάδων.

Με την επιστροφή των αναπληρωτών, θα συνυπογράφονται τα Απουσιολόγια/Παρουσιολόγια που τηρούνται από τους Διευθυντές σχολικών μονάδων καταλλήλως και από τους αναπληρωτές και θα αναρτώνται στην πλατφόρμα ανάρτησης παραστατικών (https://invoices-schools.espa.minedu.gov.gr) από σχολικές μονάδες ή θα αποστέλλονται στις οικείες Δ/νσεις Εκπαίδευσης. […]

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook