Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενο στον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ρόλο του, επιθυμεί να συμβάλει με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια για ποιοτική ψυχαγωγία και ηθική ανάταση μέσα στις δύσκολες μέρες απομόνωσης που διανύουμε. Έτσι, ανασύρει σημαντικές εκδηλώσεις από το αρχείο του και τις μοιράζεται με το κοινό, προσφέροντας ιδιαίτερες στιγμές πολιτιστικής έκφρασης και συγκίνησης!

Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στις 19:00, οπότε και στο κανάλι του ΟΜΜΘ στο Youtube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece) θα αναρτηθεί μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – MOYSA με πολύ γνωστά και αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, η οποία είχε δοθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα έργα:

Niccolo Paganini, Le Streghe, έργο 8 (σολίστ στο βιολί: Stefan Beshan)

Georges Bizet, Carmen Suite, Αρ. 1

https://youtu.be/FWibgCZJ5Yk

Charles Gounod, Marche Funebre d’une Marionette

https://youtu.be/bgHBfx39hWU

Επιπλέον, από την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και κάθε μέρα στις 16:00, στη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο facebook θα αναρτάται ένα βίντεο όπου κάθε φορά κάποιο μέλος της MOYSA θα παίζει από το σπίτι του ένα μουσικό κομμάτι της επιλογής του.

Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου – Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Είναι μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε συναφείς τομείς, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής.

Μέχρι σήμερα η MOYSA έχει συνεργαστεί με τους αρχιμουσικούς Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Γεώργιο Βράνο, Daniele Gatti, Dr. Dariusz Mikulski, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, Sami Matus, Μίλτο Λογιάδη, Μιχάλη Οικονόμου κ.ά. Έχει συμπράξει με προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Λεωνίδας Καβάκος, Vladimir Mendelssohn, Barbara Hendricks, Σίμος Παπάνας κ.ά., καθώς και με σημαντικές ορχήστρες, ανάμεσα στις οποίες οι Prague Symphony Orchestra, Cameristi del Teatro alla Scala, Royal Concertgebouw Orchestra, European Union Youth Orchestra (EUYO), Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.

Αρχιμουσικός της MOYSA είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ψηφιακή περιήγηση στην Ακρόπολη, στις συλλογές των Μουσείων και της Εθνικής Πινακοθήκης

Σερφάρουμε στον Πολιτισμό μέσα από τις ψηφιακές εκδόσεις του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook