Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αυτές τις μέρες δοκιμασίας, που μας πλημμυρίζει η αβεβαιότητα και ο φόβος, είναι δίπλα μας, κοντά μας… 

Το video που ακολουθεί είναι ένα μικρό ταξίδι, με ξεναγό το Νίκο Κολοβό (Καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ) σε στιγμές του θεάτρου, με συντροφιά την ποίηση.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Κολοβό

Ως φοιτητής μαθηματικών ακόμη, πρωτοανέβηκε στην τότε νέα σκηνή του θεάτρου Αυλαία με το έργο «Ένας Όμηρος» σε βασικό ρόλο -πράγμα σπάνιο τότε ακόμη για ¨εξωθεατρικό¨ νέο άνευ πτυχίου- κατόπιν υπόδειξης του τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Μίνωα Βολανάκη.

Έκτοτε υπήρξε πρωταγωνιστής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επί 40ετια ερμηνεύοντας δεκάδες, περισσότερους από 100 ρόλους, θητεύοντας πλάι στους μεγαλύτερους θεατράνθρωπους που κόσμησαν το σύγχρονο θεατρικό μας γίγνεσθαι, όπως τους Σπύρο Ευαγγελάτο, Μίνωα Βολανάκη, Κωστή Μιχαηλίδη, Μάριο Πλωρίτη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Εύη Γαυριηλίδη, Βασίλη Παπαβασιλείου, Τάκη Μουζενίδη, Νίκο Κούνδουρο, Γιάννη Χουβαρδά, Ματίας Λάνχοφ, Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννη Ρήγα, Δαμιανό Κωνσταντινίδη καθώς και σε πληθώρα σπουδαίων συνεργατών, συγγραφέων μουσικών, σκηνογράφων, μεταφραστών κ.α  που συνεργάστηκαν με το Κ.Θ.Β.Ε.
Οι συνάδελφοί του κατ΄ επανάληψη τον τίμησαν με την ψήφο τους στη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση και διετέλεσε δις πρόεδρος των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου.

Ερμήνευσε ρόλους Ευριπίδη, Σαίξπηρ, Μολιέρου, Πιραντέλλο, Λόπε ντε Βέγκα, Μπρεχτ και νεοελληνικού ρεπερτορίου.

Με μουσικές κλασικές σπουδές πιάνου (Ελληνικό Ωδείο), κιθάρας, φωνητικής και θεωρητικών, υπηρέτησε στο δημοτικό ραδιόφωνο FM100,5 επί 10ετια ως παραγωγός εκπομπών κλασικής μουσικής και λογοτεχνίας.

Ταυτόχρονα, χάρη στη συνεχή οικονομική αρθρογραφία του του ανατέθηκε επί 4ετια η διεύθυνση των οικονομικών σελίδων της ημερήσιας εφημερίδας «Εγνατία» καθώς και των πολιτιστικών, ενώ αργότερα επιλέχτηκε και ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής  της εφημερίδας.

Παράλληλα διετέλεσε επί πολλά χρόνια (20ετια) στέλεχος και μετέπειτα Γενικός Διευθυντής των εταιρειών οικονομικού αντικειμένου “Mentor” και “Mentor Finance”.

Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από τον Νοέμβριο του 2019.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook