Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τον χρόνο και τη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2020.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά, ενώ θα γίνει προσπάθεια οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διεξαχθούν όσο γίνεται πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Στο ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους, οι εξετάσεις θα γίνουν Ιούνιο προς Ιούλιο, ίσως και με λιγότερο αριθμό υποψηφίων μέσα σε κάθε αίθουσα, αφού πρώτα δοθεί το πράσινο φως από τον ΕΟΔΥ.

Μείωση της ύλης

Αναφερόμενη στην εξεταστέα ύλη, η υπουργός δήλωσε ότι θα υπάρξει μείωση της ύλης και πως οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε όσα έχουν διδαχτεί στη “φυσική τάξη” και όχι σε όσα διδάσκονται αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Υποβολή αίτησης–δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές

Υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου ξεκίνησε η διαδικασία για την υποβολή αίτησης–δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ – ΕΠΑΛ 2020. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής μέχρι και την  Πέμπτη 9 Απριλίου 2020.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή αίτησης–δήλωσης εδώ

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλαδικές ΓΕΛ 2020 – Νέο σύστημα: Τα επιστημονικά πεδία και οι ομάδες προσανατολισμού

Πανελλαδικές ΓΕΛ 2020: Εγκύκλιος ενημέρωσης για το νέο σύστημα (μαθητές και απόφοιτοι)

Ο τρόπος υπολογισμού μορίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Νέο σύστημα εισαγωγής

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook