ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΡ. 9 ΤΗΣ ΠΝΠ (20/3/2020)

Μέσα σ’ ένα κλίμα όπου διακυβεύεται η υγεία και η επιβίωση των πολιτών, η Κυβέρνηση  βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει βασικά εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις χρόνων.

Με το άρθρο 9 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύτηκε στις 20/3 στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιτρέπει στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζόμενους για δύο εβδομάδες το μήνα και με τη μισή αμοιβή της σύμβασης εργασίας όσο ισχύει η ΠΝΠ.

Μοναδική υποχρέωση των εργοδοτών είναι να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων (δηλαδή απολύσεις σε όποιους δεν θέλει).

Πέραν του ότι αυτό το τελευταίο δεν απαγορεύει τις απολύσεις (γιατί μπορεί ο ιδιοκτήτης να προσλάβει “φθηνότερους” εργαζόμενους), συνιστά κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων  η αυθαίρετη μείωση της απασχόλησης του εργαζόμενου, άρα και της αμοιβής του.

Μια τέτοια ρύθμιση όχι μόνο δεν προστατεύει τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα ενισχύει τους εργοδότες με σκανδαλώδη τρόπο.

Υποβαθμίζει αντί να στηρίζει τον εργαζόμενο τώρα που έχει ανάγκη.

Η κυβέρνηση θέλει να πληρώσουμε εμείς την οικονομική ύφεση και την κρίση λόγω του κοροναϊού.

Να αποσυρθεί άμεσα η ΠΝΠ, δε μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιες προκλήσεις!

Εμείς, που έχουμε και την εμπειρία των συναδέλφων αναπληρωτών, δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλες αυθαιρεσίες, που προοιωνίζουν μάλιστα αντίστοιχες επιθέσεις και στους δημοσίους υπαλλήλους.

Είμαστε αποφασισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι μαζί να καταργήσουμε τέτοια μέτρα στην πράξη, αν δεν το κάνει η κυβέρνηση.

Φτάνει πια η κοροϊδία! Αντί να προστατεύσουν τους πολίτες, τους εκθέτουν και σε νέους κινδύνους. Ντροπή!

Για την Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας

Ο Πρόεδρος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook