Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν  Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Υγείας (Φ.Ε.Κ. 783/τ.Β/10-3-2020) αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της χώρας. Εξαίρεση της προσωρινής απαγόρευσης υπάρχει για τις διοικητικές υπηρεσίες και λειτουργίες.

  • Επειδή από την ασαφή διατύπωση του νόμου δεν προκύπτει καμία υποχρέωση φυσικής παρουσίας για τους εκπαιδευτικούς ή τους Διευθυντές των Σχολείων, δημιουργεί αυθαίρετες ερμηνείες από τι Διευθύνσεις, δημιουργώντας σύγχυση ως προς το ποιες θεωρούνται «διοικητικές λειτουργίες» ενός σχολείου και ποιοι πρέπει να τις εκτελέσουν.
  • Επειδή η αυθαίρετη ερμηνεία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του νομοθέτη της υπ’ αριθμόν Φ.Ε.Κ. 42/τ.Α/25-2-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Για την προστασία και τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19.

Απαιτούμε

 Την άμεση απόσυρση των αυθαιρέτων εγκυκλίων των Διευθύνσεων και της Περιφέρειας για την υποχρεωτική παραμονή των Διευθυντών στα Σχολεία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

α) Την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού όπου αυτό είναι εφικτό.

β) Την δια ζώσης εξυπηρέτηση του κοινού για αιτήματα που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά, αφού προηγηθεί τηλεφωνική ή ηλεκτρονική συνεννόηση για την ημέρα και ώρα με το Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Για την Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας

Ο Πρόεδρος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Διαβάστε ακόμα:

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την αναστολή της λειτουργίας σχολείων, φροντιστηρίων, ΑΕΙ και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών

Σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό COVID-19\

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook