Επιμέλεια – Γιώργος Σκάθαρος*

Ανακοινώθηκε σήμερα ο πρώτος θάνατος από την πανδημία του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Προσλήψεις επαγγελματιών υγείας

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.)

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh.gov.gr

Γιώργος Σκάθαρος*

Διαβάστε ακόμα:

Σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό COVID-19

Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία της χώρας λόγω του νέου κορονοϊού

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις – Απαντήσεις | Δεν φοβόμαστε, Προστατευόμαστε – Ασπίδα μας, η γνώση

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook