Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών  Ελλάδας

Ανακοινώθηκε χθες το κλείσιμο των Σχολικών Μονάδων  όλων των βαθμίδων, όπως  και των Φροντιστηρίων  για  τις επόμενες 14 ημέρες. Πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη για προληπτικούς λόγους , ώστε να εμποδιστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Η Ο.Ε.Φ.Ε  είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα ότι θεωρεί ως προτεραιότητά της την προστασία της Δημόσιας Υγείας, της Υγείας των χιλιάδων μαθητών μας και των εργαζομένων στα Φροντιστήριά μας. Είχε επισημάνει ότι θα συμβάλει στην εφαρμογή των οδηγιών και των κανόνων που θα θέτουν τα αρμόδια επιστημονικά Όργανα και η Πολιτεία. Με την ίδια αίσθηση ευθύνης δηλώνουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της Πολιτείας. Για εμάς είναι μονόδρομος η απόλυτη εφαρμογή της απόφασης χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους γονείς των μαθητών μας και στους ίδιους τους μαθητές μας και τους καλούμε να δείξουν ψυχραιμία και  σεβασμό σε όλα τα μέσα πρόληψης που έχουν κατ΄ επανάληψη ανακοινωθεί. Ζητάμε από τους μαθητές μας ιδιαίτερα, να μην εκλάβουν το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων  ως ευκαιρία για να βρεθούν σε άλλους χώρους συνωστισμού, κάτι που θα ακύρωνε την ουσία της απόφασης της Πολιτείας. Τους καλούμε ταυτόχρονα να μην αντιμετωπίσουν το διάστημα αυτό ως χαμένο εκπαιδευτικά και μορφωτικά χρόνο, αλλά να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιηθεί δημιουργικά. Εμείς ως Εκπαιδευτικοί  Φροντιστές θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την στήριξη των μαθητών μας,  αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνολογίας.

Με την στάση μας θα συμβάλουμε και εμείς με όποιο κόστος στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και απόλυτη αίσθηση της κρισιμότητας της στιγμής. Όλοι μαζί, Φροντιστές, Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές  θα αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα και ψύχραιμα ως κοινωνία το πρόβλημα, σεβόμενοι και εφαρμόζοντας τις οδηγίες, τους κανόνες και τα μέτρα της Πολιτείας.

Διαβάστε ακόμα:

Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την αναστολή της λειτουργίας σχολείων, φροντιστηρίων, ΑΕΙ και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών

Η Υπ. Παιδείας, Ν. Κεραμέως, για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στα σχολεία

Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία της χώρας λόγω του νέου κορονοϊού

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook