Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Ημερίδα Προετοιμασίας των Επιμορφωτών για τη διεξαγωγή της επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ, ενόψει της έναρξης των επιμορφωτικών προγραμμάτων στις αρχές Μαρτίου 2020, στα οποία θα συμμετάσχουν 5.860 εκπαιδευτικοί όλων των κλάδων και ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα.

Στο περιεχόμενο της Ημερίδας περιλαμβάνονταν παρουσιάσεις και συζητήσεις σε θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο και τις διαδικασίες διεξαγωγής της επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ, τις εξειδικευμένες επιμορφωτικές προσεγγίσεις που απαιτούνται για την εκπαιδευτική αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη, ιδίως σε κλάδους εκπαιδευτικών και θεματικά αντικείμενα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (πχ. Ξένες Γλώσσες, Καλές Τέχνες, Φυσική Αγωγή και Υγεία, Εκπαιδευτικοί Μηχανικοί, Ειδική Αγωγή), καθώς και τον ρόλο του επιμορφωτή και τις ιδιαίτερες πτυχές του έργου του. Εισηγητές και συντονιστές των σχετικών συζητήσεων, ήταν Καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικοί στον τομέα της παιδαγωγικής αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, στελέχη των φορέων υλοποίησης του έργου, καθώς και έμπειροι επιμορφωτές Β’ επιπέδου ΤΠΕ.

Στην Ημερίδα, η οποία μεταδιδόταν on line μέσω του διαδικτύου για τους επιμορφωτές σε όλη την Ελλάδα που λόγω απόστασης δεν μπορούσαν να παρευρεθούν, συμμετείχαν δια ζώσης 140 άτομα και 350 ακόμη άτομα εξ αποστάσεως.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αναστασία Γκίκα, που χαιρέτησαν την εκδήλωση, δηλώνοντας τη στήριξη του ΥΠΑΙΘ στην επιμόρφωση και την πρόθεση για επέκτασή της σε περισσότερους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ώστε να αξιοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες στη διδακτική πράξη.

Η Επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. συνιστά «Προχωρημένη επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη», έχει διάρκεια 60 διδακτικών ωρών περιλαμβανομένων δράσεων «εφαρμογής στην τάξη» και αποτελεί συνέχεια της «Εισαγωγικής επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε» (Επιμόρφωση Β1 επιπέδου ΤΠΕ). Υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία υλοποιείται από το Ι.Τ.Υ.Ε. – «Διόφαντος» ως δικαιούχο φορέα, σε συνεργασία με το Ι.Ε.Π.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα μας στο facebook schooltime για να βλέπετε τις σημαντικότερες ειδήσεις στη ροή του schooltime.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook